40 IDEJA

Evo kako možete urediti malu spavaću sobu

31.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Kod malih prostora uvijek treba imati maštu kako bi se dobro iskoristili, ali to ne znači da ne trebaju lijepo izgledati. Imate li manju spavaću sobu, evo ideja kako je urediti i uživati u malom gnijezdu

Imate li malu spavaću sobu, pred vama nije lak zadatak uređenja, ali uz nekoliko trikova, ona može izgledati jednako lijepo ili moderno kao i druge.

Za početak izbjegavajte tamne nijanse jer one zatvaraju prostor i vizualno ga

čine manjim. Stoga birajte svijetle boje za zidove, podove, namještaj i zavjese, a ako baš morate imati nešto tamno, neka to budu sitni detalji.

Koliko god je to privlačno, veliki krevet zauzet će previše mjesta pa njegovu veličinu svakako prilagodite prostoru i broju osoba koje će ga koristiti. Ostatak prostora radije iskoristite za ormare ili neke druge praktične stvari koje smatrate potrebnim. Prostor ćete proširiti i ogledalima, stoga ih slobodno birajte u što većem broju ili veličini.

Imate li financijskih mogućnosti, radite namještaj po mjeri jer ćete tako najbolje iskoristiti svaki kutak prostorije, a informirajte se i o komadima namještaja koji mogu služiti u više svrha ili se, primjerice, razvlačiti po potrebi i štedjeti prostor.