IDEALNO RJEŠENJE

Evo kako ćete imati zavodljive i lijepe noge

30.03.2012 u 10:04

Bionic
Reading

Možda nemate novca za trajno uklanjanje dlačica laserom ili IPL-om, ali postoje i druge metode iz kućne radinosti

Brzo, bezbolno, jeftino… maštarija svake žene. Najveći je problem što takve metode ne traju duže od dva-tri dana. Usto, britvica može oštetiti površinski sloj kože, dok osjetljiva koža zna burno reagirati na depilacijsku kremu. Ako nemate takvih problema, tada je za vas idealna:

Afroditina krema za depilaciju s umirujućim sastojkom kamilice ili vodootporna krema Veet Suprem Essence in Shower. Nanesete je dok se tuširate i elegantno odstranite spužvicom.

Depilacija 'brusnim papirom' talijanskog branda Depilfarma Liss, koji možete naći u drogerijama, relativno je nepoznata i potpuno bezbolna metoda. Dok masažnim pokretima prelazite preko kritičnih područja, fini mikrokristalići uklanjaju dlake i vrše piling odumrlih stanica kože, ostavljajući doslovno svilenkastu površinu.

Nešto bolnije, ali trajnije metode depilacije je dobro poznato uklanjanje dlačica voskom, toplo i hladno. Osim bogate palete proizvoda domaćeg branda Čupko, u drogerijama možete nabaviti i profesionalne patrone za toplu depilaciju voskom branda Strep Scaldacera.

Aparati za mehaničku depilaciju znatno su skuplji, ali manje bolni od depilacije voskom. Philipsov Satin Perfect Epilator i Braunov Silk-Epil 7 Dual Epilator, koji možete koristiti i dok se tuširate, koštaju oko tisuću kuna i eliminiraju dlačice na dva-tri tjedna.

Trajno uklanjanje dlačica, poput metode intenzivnom pulsirajućom svjetlosti ili IPL-a na koje za nemali novac možete odlaziti u dermatološke ordinacije i kozmetičke salone, sada možete upražnjavati kad poželite u miru svoga doma. Istina, za Remingtonov kućni IPL (i-Light IPL 5000) morate izdvojiti oko tri tisuće kuna, ali to je još uvijek jeftinije od salonskih rješenja. Napomena: što je koža svjetlija, a dlačice tamnije, rezultati su bolji!