ZANIMLJIVE IDEJE

Evo kako brzo i jeftino možete osvježiti dom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.10.2012 14:20
  • Objavljeno 10.10.2012 u 14:20
Fotografija u staklenci

Fotografija u staklenci

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinkstock

Tražite li načina kako osvježiti svoj životni prostor, a u to biste uključili i obiteljske fotografije, evo nekoliko kul i originalnih ideja

Volite li se sami pozabaviti uređenjem svog doma, vjerojatno će vam se svidjeti barem jedna od predloženih ideja magazina Freshome o uramljivanju fotografija.

1. Starinski okvir s kvačicama

thinkstock

thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Photojojo

Ovo je jednostavan i povoljan način vintage stila koji se lijepo može uklopiti u svaku prostoriju. Ako ste inače sam svoj majstor složite okvir od starih daščica, poredajte žice ili čvrstu špagu u nekoliko redova i učvrstite ju klamericom ili čavlićima na svakom kraju. Fotografije zatim pričvrstite drvenim kvačicama. Ukoliko imate neiskorištene, stare daščice za okvir, prethodno ih prebrusite da se ne biste našpranjili ili obojite ako su nove da bi dobili starinski efekt.

2. Fotografije u staklenkama

Na policama i ormarićima lijepo će se isticati staklenke u koje možete umetnuti fotografiju. Staklenku operite, očistite od naljepnica i unutra ubacite jednu, dvije ili tri fotografije. Ako se odlučite za tri, složite ih u trokut i povežite ljepljivom trakom s nutarnje strane da se ne razdvajaju. Poklopac možete obojati i na kraju dodati ukrasnu vrpcu.

3. Okviri na žici

Za elegantniji pristup fotografije možete isprintati u crno-bijeloj varijanti pa ih s kopčicama povezati na žicu i objesiti na zid. Ovisno o tome koliko prostora imate, možete složiti i nekoliko redova žica s nekoliko fotografija u jednom redu. Na isti način možete kombinirati nekoliko fotografija okomito obješenih na raznobojnim špagama ili napraviti drvene pločice na koje se lijepe fotografije te zatim s kopčama objese na žicu.

4. Okviri u boji

Volite li živost, iskoristite ideju slavne Marthe Stewart. Fotografije složite u okvire koji imaju podloge u različitim bojama. Odabrane boje povežite s ostalim detaljima u stanu, a okvire primjerice objesite na zid u nekoliko redova.

5. Fotke na špagici

Ako ste osoba koja je inače pustolovna duha, vaš je dom vjerojatno prepun šarolikih detalja. To bi mogli upotpuniti raznim fotografijama u nizu na špagici. Ova je ideja posebno zgodna za dječju sobu. Fotografije nanižite na špagu i razapnite između čavlića. Pazite da pozadina bude neutralna jer ćete inače izgubiti efekt.

6. Okvir od kotača

Imate li sreće i naiđete na starinski tanki kotač koji je u dobrom stanju, jednostavno fotografije zakvačite kvačicama o žice.

7. Okvir sa satom

Za ovu ideju potrebni su vam dijelovi za sastavljanje sata i 12 fotografija. Ovo je jednostavna ideja koja će prostoriju učiniti elegantnijom i zanimljivijom. Sat sastavite na običnoj bijeloj podlozi u obliku kocke, a oko njega na zid umjesto brojeva posložite fotografije.

8. Okviri za izbočene zidove

Vrlo efektni i neobični okviri za slike su oni koji idu na spoj dva zida i zapravo ga oblažu. Takvi okviri mogu biti složeni u nizu, različitih veličina i duljina, a ako volite takve ideje provoditi u djela, okvir radite tako da od dva slažete jedan u L obliku. Kod staklara trebate dati izraditi staklo u točnim mjerama pa bi izrada mogla koštati nešto više od prosjeka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi