NA VRHUNCU

Evo kad žene napokon prihvate svoje golo tijelo

22.08.2013 u 09:26

Bionic
Reading

Žene su najzadovoljnije svojim golim tijelom u 34. godini kada napokon prihvate svoje bore, nepravilnosti i druge male nesavršenosti, otkrila je najnovija britanska studija koju je provela kompanija Sanctuary Spa

Naime, žene u ranim tridesetima obično su se već skrasile u dugoročnim vezama, što im je poboljšalo samopouzdanje. Do tada su već naučile koja prehrana i način vježbanja im odgovara. Istraživanje je također otkrilo i zanimljiv podatak da čak 40 posto Britanki dnevno gleda svoje golo tijelo u ogledalu, dok se njih 25 posto zagledava u gole obline jednom tjedno. No čak 16 posto ispitanica toliko je osjetljivo na bore da uopće ne može podnijeti pogled na svoje golo tijelo u ogledalu.

Kompanija Sanctuary Spa found, koja je provodila istraživanje, otkrila je da žene preferiraju neke dijelove tijela nad drugima. Tako je 30 posto ispitanica najzadovoljnije grudima, 22 posto nogama, 19 posto ramenima. Ono što bi na sebi najradije promijenile je trbuh i to želi čak 57 posto žena, a čak deset posto zbog toga neće nositi bikini. I dok muku muče sa svojim tijelom i ustručavaju se gledati u ogledalo, žene vrlo rado promatraju tijela poznatih.


Tako čak 50 posto ispitanica smatra kako 49 godišnja Elle McPherson ima najbolje tijelo u bikiniju. Najbolju guzu, smatra njih 43 posto, ima Kylie Minogue, a slijedi ju Jennifer Lopez koju podržava 32 posto ispitanica. Na oblinama žene najviše zavide Holly Willoughby(48 posto), potom Catherine Zeta Jones 22 posto), a onda Nigelli Lawson (17 posto).

Najbolje ruke ima Jennifer Aniston (47posto)a slijedi ju bivša balerina Darcey Bussell (25 posto), kojoj žene također zavide i na nogama. Odlične noge ima i Cameron Diaz za koju je glasovalo čak 35 posto Britanki pa je zasjela na prvo mjesto.

Celebrity guru ljepote Nichola Joss otkrio je kako ima jako puno klijenata različite dobi i da su žene u tridesetima u pravilu na vrhuncu samopouzdanja.

'Rade puno da zadrže oblik tijela, educirane su o zdravoj prehrani i njezi i tretiraju svoje tijelo s poštovanjem', rekao je Joss, dodajući kako im to donosi samopouzdanje.