KAKO IM ODOLJETI?

Efektne i lake za održavanje: Ove sobne biljke u ružičastim tonovima uljepšat će svaki kutak u vašem domu

05.11.2022 u 18:32

Bionic
Reading

Osim što su u trendu, ružičaste sobne biljke prekrasan su detalj u svakom interijeru. Njihovo lišće pruža veselu nijansu ružičaste boje, a ovo su neke od najpopularnijih

Kombinacija ružičaste i zelene posljednjih godina itekako je aktualna i privlačna u svijetu interijera i mode, pa zašto ne biste ovu kombinaciju unijeli i u svoju kolekciju biljaka? Od nježnije pastelne do jarke ružičaste, koja je toliko fluorescentna da biste jedva povjerovali da dolazi iz svijeta prirode, mnoštvo je biljaka u ružičastim tonovima, a sve mogu biti prekrasan dodatak domu.

Medinila

Medinila se nalazi na samom vrhu popisa najljepših ružičastih biljaka za uzgoj u zatvorenom prostoru. Njezina se veličanstvenost ne skriva samo u imenu, nego i u prekrasnim cvjetovima. Tijekom toplijih mjeseci, kada se postavi na jako, ali neizravno svjetlo, proizvest će velike ružičaste cvjetove nalik privjesku u živahnoj nijansi, što ju čini sjajnim ukrasom u domu.

Filodendron pink princess

Ova sobna biljka prekrasnih listova u ružičastim tonovima nastala je sedamdesetih godina križanjem dviju vrsta filodendrona i jako je rijetka. Iako je više nego dostojna titule princeze, ona sigurno nije princeza o kojoj se treba puno brinuti. Kako biste zaštitili njezino prekrasno ružičasto lišće, držite ju podalje od izravnog svjetla.

Kalateja

Ova grmolika biljka dolazi s ljubičastoružičastom bojom na donjoj strani listova, a s obzirom na to da se lišće pomiče i mijenja sa suncem, dobivate različite bljeskove ove boje tijekom dana, što je prekrasna prirodna značajka. Ružičasta nijansa lišća čini je savršenim izborom ako želite pravi dašak boje u svom interijeru, a njome može začiniti i neutralan interijer.

Kalateje su biljke iz prašume, pa su navikle na prošaranu svjetlost koja se filtrira kroz krošnje džungle. Držite ju na srednjem svjetlu kako biste pokušali rekreirati ove uvjete najbolje što možete. Previše svjetla njezino lišće će učiniti blijedim.

Aglaonema

Često je slučaj da jarko obojenim biljkama treba puno svjetla i puno pažnje. To nije slučaj s aglaonemom. Njezino nevjerojatno ružičasto lišće blijedi u crvenu boju rubina, ali ju je izuzetno lako njegovati. Jedna je od najboljih kućnih biljaka za slabo osvjetljenje, što znači da joj odgovara položaj u tamnom kutu i s niskom vlažnosti.

To je biljka koja podnosi sušu, ali bit će najsretnija ako je povremeno zalijevate.

Kaladij

Ova sobna biljka često se naziva 'anđeoskim krilima' zbog svog lijepog lista nalik na krila u mnoštvu boja. Vrsta s prošaranim zelenim i ružičastim lišćem isticat će se u svakom domu, a izvrsno će napredovati kada nije izložena izravnoj Sunčevoj svjetlosti.

Singonij

Ova sobna biljka s blijedoružičastim listovima jedna je od najlakših za održavanje, a ima tendenciju nevjerojatno brzog rasta i u roku od godinu ili dvije vjerojatno će prerasti izvornu posudu.

Begonija polka dot pink

Ovu vrstu sobne biljke, kako joj ime sugerira, karakteriziraju tamnozeleni listovi prekriveni točkicama u roza nijansama, a svojim efektnim izgledom nesumnjivo će uljepšati svaki interijer.

Preferira blago kiselo tlo pa je dobra ideja da je redovito gnojite. Upotreba gnojiva s visokom koncentracijom dušika jednom mjesečno uvelike će doprinijeti održavanju njezinih ružičastih točkica sretnim i zdravim.

Flamingov cvijet

Flamingov cvijet (lat. Anthurium) jedna je od sobnih biljaka koja definitivno privlači pozornost u prostoru, a prepoznatljiva po svojim krupnim i sjajnim listovima jarkih boja. Zbog srcolikog oblika listova naziva ju se i biljkom sa srcem, a simbol je ljubavi i prijateljstva.

Također ju je prilično lako održavati, a ako se dobro tretira, cvat će cijele godine. Držite je na svjetlu, ali izbjegavajte izravnu Sunčevu svjetlost jer će u tom slučaju njezina svijetloružičasta nijansa izblijedjeti.

USUSRET PROLJEĆU

Ne znate koje biljke posaditi u vrtu? Ove vrste su najmanje zahtjevne, a neke od njih mjesecima cvjetaju

Pogledaj galeriju