svi joj zavide

Poznata hrvatska glumica otkrila nam je nekoliko bitnih 'sastojaka' vitke figure

03.10.2023 u 09:15

Bionic
Reading

Poznata kazališna i televijska glumica u razgovoru za tportal posve je iskreno progovorila o majčinstvu i pitanju 'praznog gnijezda', posvećenosti trčanju i uživanju u ulozi poduzetnice

Hrvatska glumica Ecija Ojdanić u dobi od 50 godina ostvarila se na svim životnim poljima - od brojnih zapaženih uloga u karijeri preko vlasništva nad kazalištem Moruzgva do onog najbitnijeg - uspješnog balansiranja svih uloga i ostvarivanja skladnog obiteljskog života.

Kako joj polazi od ruke tako uspješno hendlati sve obaveze u ispunjenoj svakodnevici i pritom uvijek pronalaziti vrijeme za tjelovježbu i zdrav život, otkrila je u ekskluzivnom razgovoru za tportal.

Na samom početku, istaknula je kako je u uspješnom multitaskanju pokreće - ljubav.

'Za sebe smatram da imam malo više energije od prosječnih ljudi, no ono što me stalno 'tjera' da sve zbijem u jedan dan je ljubav; prema trčanju, poslu, djeci... Ima boljih i loših dana, ali ja zapravo jesam kraljica multitaskinga i bolje funkcioniram kad imam više obaveza nego manje. Naime, uz više obaveza obavim većinu, u suprotnom - nijednu! Mislim da nisam po tome drugačija od drugih ljudi', pojasnila je Ecija Ojdanić pa nam rekla nešto više o svom omiljenom hobiju i životnim strastima.

Trčanje kao omiljeni hobi i idealna tjelovježba

'Volim kuhati, volim se družiti s prijateljima, volim putovati, provoditi vrijeme s obitelji, volim čitati, ići u kino… Tu je trčanje kojem isto posvećujem dosta vremena', rekla je i pojasnila kako joj je upravo ova aktivnost promijenila život:

'Trčanje je jako dobro za mene i za moj način života zbog toga što moj posao uključuje puno putovanja, neredovito radno vrijeme, a trčati mogu svugdje i u svako doba dana. Dakle, samo ponesem tenisice i trčim tamo gdje jesam i to mi je, pogotovo kad sam na gostovanjima, jako lijep i zanimljiv način upoznavanja novog gradića. Kad sam turistički negdje uvijek ponesem tenisice sa sobom.'

Istaknula je kako je u proteklih sedam godina redovitog i intenzivnog bavljenja ovom aktivnosti 'apsolutno poboljšala sve performanse, kako fizičke, tako psihičke' te da joj u tome, kao i multitaskanju kroz dan bitno pomaže jedan moderan alat.

'Koristim i pametne satove kao što je HUAWEI WATCH GT 4 koji ne prate samo brzinu trčanja, nego i vrijeme sna i tjedni napredak, tjednu količinu kilometara, heart rate… Koliko napreduješ, ne daj Bože nazaduješ, a čak i govore koliko vremena ti je potrebno za oporavak nakon neke tjelovježbe. I da ne kažem da imaš i muziku, da se možeš i javiti ako te netko zove', rekla je Ecija, pružajući jasniji uvid u to kako joj polazi za rukom toliko uspješno balansiranje svega u danu.

HUAWEI WATCH GT 4

Huawei pametni satovi predstavljaju hrabar pomak u modnom dizajnu WATCH GT serije, spajajući inventivne elemente dizajna s modernom geometrijskom estetikom. S njihovom svestranošću i širokim izborom boja i remena, prilagođavaju se različitim stilovima i potrebama korisnika.

Osim toga, ovi pametni satovi postaju neizostavni alat za praćenje zdravlja, s mogućnostima poput PPG analize aritmije, upravljanja menstrualnim ciklusom i detekcije abnormalnog disanja tijekom sna.

Tehnološki napredak donosi točnije praćenje zdravstvenih parametara, a uz poboljšanu funkcionalnost za praćenje aktivnosti i aplikaciju Stay Fit, korisnici mogu nadmašiti svoje fitness ciljeve. S izdržljivom baterijom i kompatibilnošću s različitim uređajima, HUAWEI WATCH GT 4 pruža funkcionalnost i stil u jednom uređaju.

Tajna vitke linije

Mnogi se pitaju kako održava toliko vitku liniju te ih zanima - u čemu je tajna? Osim trčanja, hrvatska glumica otkrila nam je još nekoliko bitnih 'sastojaka' vitke figure.

'Otkad trčim, zapravo i ne moram paziti što jedem, no jako mi paše mediteranska kuhinja. izbjegavam pšenicu jer mi smeta, jedem jako puno ribe, povrća i voća, nešto malo mesa, izbjegavam i šećer, brašno, ulja i mliječne proizvode. No, zaista mislim da čovjek ne može živjeti samo u restrikcijama i da si tu i tamo treba dati oduška, a ne živjeti samo u režimu.'

'Kad postigneš taj balans između režima i ugađanja sebi – onda možeš bez problema uživati i u jednom sportskom, zdravom načinu prehrane i tu i tamo se nagraditi s finom klopicom.'

Ecija je poznata i po svojim dojmljivim modnim kombinacijama, koje uvijek odišu elegancijom i daškom glamura. Zanimljivo, čak i u njima pronalazi način da istakne svoju ljubav prema trčanju!

'Svaki pravi trkač zapravo se ne odvaja od svog sata. Inače i spavam sa satom, baš zbog performansi praćenja kvalitete sna, otkucaja srca, isl. Trenutno nosim HUAWEI WATCH GT 4 jer mi pristaje i na sportske outfite i svakodnevne kombinacije, pogotovo ovaj zlatni. Odličan mi je za sport, a dizajnom je tako lijep da se super uklapa i u neke malo zahtjevnije stajlinge.'

Život s dvoje tinejdžera

Osim posvećenosti tjelovježbi i zdravom načinu životu, rođenoj Drnišanki na apsolutno prvom mjestu njena su djeca. Jakov će uskoro proslaviti 15. rođendan dok je Cvita u svibnju postala punoljetna.

'Moja djeca su zaista mirna. Naravno, nisu lišeni tog udarca hormona, ali dobri su, čak i predobri! S Cvitom smo prošli ovaj proces, sad na red dolazi Jakov, no eto, nekih veći bura nije bilo', priznala je pa otkrila razmišlja li već o životu s 'praznim gnijezdom':

'Apsolutno. Moja kćer je napunila 18 godina i na neki način bih voljela da se što prije osamostali jer je to dobro za nju. Koliko god to bilo teško jednoj majci, mislim da djecu ipak treba pustiti sa što manje kontrole, a što više povjerenja, pogotovo u tim godinama. Što smo napravili s odgojem, napravili smo. Naravno, uvijek tu treba biti kao podrška, a veselim se i periodu kad će oni otići iz kuće i nekoj daljoj budućnosti i unucima, ali i tom prostoru koji ću dobiti više za sebe. Hvala Bogu, znam kako ću ga ispuniti!'

Hologrami u kazalištu?

Glumačka industrija je dinamična i stalno se mijenja. Ipak, Ecija ne brine za njenu budućnost.

'Usprkos svom napretku tehnologije, živi glumac na sceni je nešto najljepše i nezamjenjivo, tako da ne postoji neki hologram koji bi mogao izazvati istu emociju poput njega.'

Zanimljivo, u novoj predstavi Kazališta Moruzgva naziva 'Niša im neće bit' upravo je njen lik taj koji se suočava sa situacijom kada djeca napuštaju roditeljski dom.

'U toj predstavi glumim jako zabrinutu majku u tom jednom bračnom paru koji ostane bez djece i mora redefinirati i međusobni odnos i odnos prema samima sebi. Ona je zapravo zapela u toj brizi za djecu i ne može se iz toga iščupati, a ima pored sebe živog, zdravog muža koji ju voli, i ona njega, no putem je izgubila sebe. Imali smo pretpremijerne izvedbe i publika jako lijepo reagira.'

Za kraj, otkrila je nešto više o osobnim planovima i željama za budućnost.

'Na čelu sam nezavisnog kazališta Moruzgva i u njemu sam zaista pronašla svoje ispunjenje jer kombiniram umjetnost i poduzetništvo. Sviđa mi se biti gospodaricom svog vremena i profesionalnog razvoja te što mogu raditi s umjetnicima koji odgovaraju mom senzibilitetu. U tome najviše vidim svoju budućnost, uz naravno snimanje serija, filmova i tako dalje. Kada je riječ o privatnom životu, osim zdravlja svima, priželjkujem si da ipak malo manje radim, a više uživam', zaključila je Ecija Ojdanić.

Prilog je nastao u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s HUAWEI Hrvatska.