likovni natječaj

Dukat obilježava 10. obljetnicu projekta 'VOLIM MLIJEKO!' i pokreće najveći pojedinačni projekt pošumljavanja u Hrvatskoj

20.10.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Tema ovogodišnjega likovnog natječaja su šume, a Dukat će za svakog sudionika posaditi jedno stablo

Naša najveća mljekara Dukat ove godine obilježava jubilarnu desetu obljetnicu projekta „VOLIM MLIJEKO!“ koji provodi s ciljem edukacije učenika nižih razreda osnovnih škola o važnosti redovne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za njihov rast i razvoj. Istodobno, projekt potiče dječju kreativnost i likovno stvaralaštvo, a otvara i teme povezane s očuvanjem okoliša.

Tako su tema ovogodišnjeg natječaja šume kojom Dukat želi skrenuti pozornost djece na neprocjenjivu važnost njihova očuvanja i obnavljanja za održivost života na Zemlji.

Istovremeno, Dukat će dati konkretan doprinos očuvanju šuma u Hrvatskoj sadnjom stabala za svakog sudionika natječaja. Kako je prošle godine u natječaju sudjelovalo 8.629 učenika iz cijele zemlje, izgledno je kako će ova zajednička akcija djece, škola i Dukata rezultirati najvećim pojedinačnim projektom pošumljavanja u Hrvatskoj – sadnjom šume s više od 10.000 stabala.

U proteklih devet godina u kreativnom likovnom natječaju „VOLIM MLIJEKO!“ sudjelovalo je gotovo 35.000 učenika iz cijele Hrvatske. Samo na prošlogodišnji natječaj, rekordni po broju pristiglih radova na temu planeta Zemlje, pristiglo je čak 8.850 likovnih radova iz više od polovice osnovnih škola.

Pobjednički likovni radovi iz prethodnih natječaja tradicionalno su krasili pakiranja Dukat trajnog mlijeka, no ovo jubilarno i „najzelenije“ izdanje natječaja Dukat želi obilježiti izravnim doprinosom obnovi šumskog fonda pokretanjem najvećeg korporativnog projekta pošumljavanja u Hrvatskoj.

Uz već tradicionalno partnerstvo s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, ove godine projekt podržava i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Natječaj „VOLIM MLIJEKO!“ otvoren je od 15. listopada do 19. studenoga 2021. godine, a sudjelovati mogu svi učenici nižih razreda osnovnih škola.

Više informacija moguće je pronaći na mrežnoj stranici www.volim-mlijeko.hr.