SEKSI FUKSIJA

Drska nijansa nove generacije zavodnica

13.04.2011 u 07:46

Bionic
Reading

Na pola puta između ružičaste i ljubičaste našla se naelektrizirana nijansa fuksije, prava boja sa stavom!

Kao što su zavodnice starog kova svoje adute naglašavale crvenim ružem i lakom za nokte, njihove mlađe 'kolegice' sve se više uzdaju u nekonvencionalnu i još izazovniju fuksiju. Boja kojoj ezoterija pripisuje kreativna i umjetnička svojstva, u svakodnevnom životu ima nevjerojatnu 'moć' da trenutačno poboljša raspoloženje. Drugim riječima, želite li se riješiti ubitačnog sivila svakodnevice, iskoristite optimistični potencijal it-nijanse sezone, superzasićene ružičaste koja je poznata i kao magenta.

Inspiraciju možete crpiti iz make-up lookova s proljetno-ljetnih revija. Recimo, Fendijeve modele krasile su gotovo fluorescentne usne u boji fuksije na porculanski besprijekornoj puti. Peter Philips, autor toga looka i umjetnički direktor Chanelova make-upa, objašnjava da je Fendijev dizajner Karl Lagerfled želio 'boju sa stavom'. Svidjele su mu se varijacije žarkih boja koralja i živahnih ružičastih nijansi pa je Peter pomiješao dobitnu kombinaciju i njome oslikao usne modela. 'Kako biste postigli ovako upečatljive usne, predlažem vam da ih prvo ocrtate olovkom u ružičastoj, narančastoj ili koraljnoj nijansi. Zatim usne premažite Chanelovim ružem Rouge Allure u nijansi Super ili Génial', pojasnio je Peter u backstageu Fendijeve revije.

Osim Chanelovih, istražite ekspresivne mogućnosti novih nijansi ruževa iz linije L'Oréal Paris Color Riche, baš kao i novih Rimmelovih ruževa Lasting Finish ili Niveinih ruževa u dva koraka iz linije Beautiful Smile.

Nakon usana, eksperimentirajte sa sjenilima. Poput Diorovih modela, premažite čitav kapak matiranom nijansom fuksije pa rubom kapka izvucite markantnu crtu crnim tušem. Najhrabrije takav će look zaokružiti crvenim ružem.