DIZAJN S DOZOM HUMORA

Dražesne torbe koje se nose s posebnim guštom

11.04.2018 u 14:45

Bionic
Reading

Mlada modna dizajnerica Lucija Vrcić godinama, otkako je završila Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu izrađuje ženske torbice koje su sve samo ne dosadne i gdje god se pojavili s njima, ne možete proći nezamijećeno. Torbe kao Zebre, pande, tigrovi, sove i leptiri i ribe nose diljem susjedne Bosne i Hercegovine, otkuda je dizajnerica rodom, te Hrvatskoj

Mlada dizajnerica iz Kiseljaka, Lucija Vrcić u Zagrebu je završila studij modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a publiku je stekla u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini - dizajnom i izradom zanimljivih kožnih torbi, čija popularnost iz dana u dan raste. Brojne klijentice je osvojila kvalitetom materijala i izrade, zanimljivim modelima koji osvajaju na prvi pogled, a ispričala nam je kako gradi svoj put ka prepoznatljivom modnom brendu.

Kako je počela vaša modna priča?

Korjeni su već pušteni u srednjoj umjetničkoj školi, smjera Modni dizajn. Daljnje školovanje sam nastavila na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Sama ideja za torbice je nastala 2012. godine kada sam napravila prvih pet modela u obliku ribe, tigra, zebre, pande i morsog psa te uspostavila suradnju sa Modamo kolegicama koje su organizirale sajam mode u Mostaru. Modeli su dobro prihvaćeni te sam tako nastavila dalje ulagati vrijeme i trud u kreiranje torbica.

Koliko vremena je uopće potrebno da bi svoju misao pretvorili u opipljivu kreaciju? Na što obraćate pažnju kod izrade torbe?

Modeli za koje već imam gotove krojeve budu gotovi kroz četiri sata. Ukoliko radim novi model potreban mi je jedan dan da bih od skice, preko kroja to sve lijepo zavrsila. Najbitnije mi je da su torbice uredo i kvalitetno izrađene, kako bih svojim kupcima osigurala kvalitetan proizvod.

U stvaralačkom procesu, što vas posebno inspirira pri dizajniranju?

Najviše životinjski svijet i boje. (smijeh)

  • +3
Lucija Vrčić torbe Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Kakvu ženu imate u mislima dok kreirate i izrađujete svoje torbe?

To je žena koja bilo da je njen stil odjevanja klasičan ili samo njoj svojstven želi začiniti svoju odjevnu kombinaciju upečatljivim asesoarom i koja se ne boji istaknuti od ostalih.

Gdje ih se mogu pronaći, kupiti?

Trenutno u Kiseljaku i u Zagrebu te putem Facebook stranice i Instagrama ili preko maila lucija.vrcic@gmail.com.

Koji je najtraženiji model, komad, boja?

Torbica leptir. Ovisno o godišnjem dobu i modi boje variraju, ali mogu izdvojiti crnu, plavu i bež.

Možete li izdvojiti omiljenu torbu iz vlastite kolekcije?

Naravno. To je torbica Riba.

Koliko je torba bitan dio svakog ženskog outfita?

Mislim da je jako bitan, prvenstveno jer nam olakšava da ponesemo svoje najbitnije stvari koje su nam potrebne. Drže stvari na jednom mjestu.

Kada biste mogli birati, na kome bi od poznatih osoba, bilo sa domaće ili svjetske scene, voljeli vidjeti svoju torbu?

Na Severini.

Je li vam se ponekad teško rastati od torbi koje radite ili prevlada sreća jer znate da idu u dobre ruke?

U početku mi je bilo teže, ali sada sam nasretnija kada mi se klijentice jave sa fotografijama i sa radošću da su zadovoljne. Spoznaja da je netko sretan zbog torbice koju sam ja napravila daje mi snagu za dalje.

#bad #red #dracula #bag👛👜 #leatherbag #fashionbags #welovebags ❤

A post shared by Lucija Vrcić Bags (@lucija.vrcic) on

Što možemo očekivati od vaših kreacija u budućnosti?

U planu imam izadu ruksaka od eko kože sa mojim poznatim detaljima leptira ili ribe.

Čime se još bavite osim izrade torbi?

Izrada torbica je primarni posao. Katkada sudjelujem na modnim revijama sa modelima odjeće, a u slobodno vrijeme se bavim sportom koji me opušta. Uživam u društvu prijatelja.