DIZAJN IZ SAMOBORA

Neodoljivo slatke torbice Snježane Sirovica

20.11.2016 u 14:02

Bionic
Reading

U modi je bitno održati kvalitetan kontinuitet i razvijati prepoznatljivost brenda. Mnogi dizajneri izgube se upravo na tom putu te se utope u masi ponude i konkurencije. Takav slučaj nije s mladom dizajnericom iz Samobora Snježanom Sirovicom. Ljubav prema modi pokazivala je oduvijek pa je s ljubavlju šivala i stvarala, a to čini i danas sa svojim bajkovitim, romantičnim Sartess torbicama

Nakon završene srednje ekonomske škole Snježana je upisala krojački tečaj i počela s vlastitom mini proizvodnjom. Ljubav za modu bila je tolika da je s vremenom upisala i završila modni dizajn, a danas se osim izradom torbi, bavi i kostimografijom.

Kako ste i kada počeli izrađivati torbice?
Prvu torbicu sašila sam prije 10-ak godina. Tek sam kupila prvi stroj za šivanje, našla lijepi zeleni materijal i sašila jednostavnu torbicu koja se svima svidjela.

Po čemu su dobile ime?

U ime Sartess ukomponirala sam svoje inicijale i riječ za umjetnost.

Što vas inspirira za romantične i ženstvene, neobične i unikatne torbice? Kako biste opisali Sartess torbice, zbog čega su drugačije od svega što se nudi na hrvatskoj modnoj sceni?
Svaku torbicu radim kao za sebe, što znači da sam dosta različita. Jedan dan mogu nositi cvjetnu, drugi dan torbicu na Mickey Mousea ili Star Wars. Inspiracija je posvuda, ljudi, filmovi, slike, putovanja... Sartess torbice opisala bih kao vesele, šarene i zabavne. Ljudi uglavnom tako i reagiraju na njih, baš im se razvesele. Jedan dan hodala sam s čupavom torbicom i cura me s oduševljenjem zaustavila na cesti da me pita gdje sam je nabavila. Moram priznati da domaća modna scena postaje sve zanimljivija i raznolikija. Svaki dizajner ima svoj prepoznatljivi stil. Moje torbice danas su drugačije od onih prije desetak godina, ali i dalje koristim fora materijale i boje.





Koliko traje izrada jedne vaše torbice?
Uglavnom radim nekoliko torbica odjednom i dnevno mogu napraviti tri-četiri, ali kako ima jako puno ručnog rada, moram odmarati zglobove ruku između dviju torbica.

Kojim se sve materijama koristite pri njihovoj izradi?

Torbice su od čvrstih tkanina, koje još učvrstim ljepilom da bolje drže oblik. Remeni su od jačih tkanina. Okvire i kopče naručujem online jer ih kod nas nema. Za izradu su mi potrebni osnovni krojački alati: šivaća mašina, škare, olovka za krojenje, igla, konac i ruke.

Postoji li mogućnost narudžbe po želji ili potencijalni kupci mogu kupiti samo gotov proizvod?
Često saslušam želje kupaca i ako imam materijale, rado složim zamišljenu torbicu.


Kada dizajnirate kakvim se ženama obraćate? Postoji li neki određen tip žene na kojoj želite vidjeti svoje torbice?
Moje torbice nose vesele i pozitivne cure i žene. Nekada im je potrebno skupiti malo više hrabrosti, ali nikada ne požale i vrate se po novu.



Promo

Postoji li neka poznata osoba na hrvatskoj sceni na kojoj biste rado vidjeli svoju torbicu?
Bitno mi je da su moji kupci zadovoljni i da rado nose moje torbice, neovisno o tome jesu li poznati ili ne.

Koliko je u Hrvatskoj teško uspjeti kao dizajner torbi? Gdje se sve mogu kupiti stvari s vašim potpisom? Osim torbi kreirate i šivate druge odjevne predmete...
Dobre fotkice, društvene mreže i prisutnost uvelike olakšavaju put do publike, a ja jako volim fotkati svoje torbice gdje god da se nađem pa vjerujem da je i to zanimljivo ljudima koji posjećuju moju stranicu. Trenutno se torbice mogu naručiti online, a ljeti ih pošaljem u par slatkih galerijica na moru. Koliko stignem, šivam i odjeću i tome se planiram više posvetiti.



Je li vam se ikad dogodilo da vas je kreacija koju ste izradili za neku priliku/osobu toliko oduševila da ste je na kraju ostavili sebi?
To mi se ranije znalo događati, ali svjesna sam da bih tako mogla unedogled pa se sada kontroliram.

Kakvi su vam planovi?
Stiže Božić, pripremam ambalažu za torbice, naručujem nove materijale. Uz to, bavim se skiciranjem proljetne kolekcije odjeće i odabirom materijala.

Čime se još bavite osim dizajnom?
Najviše vremena posvećujem dizajnu i izradi torbica i odjeće, a još se bavim i kostimografijom.

Promo



370012,451296,448759,447454