novi proizvod za ukuhavanje

Dr. Oetker Džemfix za šljive

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.07.2011 14:12
  • Objavljeno 27.07.2011 u 14:12
sljiva

sljiva

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Dr. Oetker je hrvatskim potrošačima predstavio novost u svom asortimanu proizvoda za ukuhavanje sezonskog voća, Džemfix za šljive. Od svježih plodova šljive mogu se pripremiti ukusne i slatke delicije za dugu zimu u obliku domaćih marmelada, pekmeza i džemova. Uz pomoć novog Dr. Oetker Džemfixa za šljive, postupak njihovog pripremanja maksimalno je ubrzan i pojednostavljen

Prema posljednjem istraživanju koje je Dr. Oetker proveo u Hrvatskoj se najviše od svog sezonskog voća prilikom ukuhavanja zimnice koriste upravo šljive. Nadalje, većina potrošača izjavila je da im je kod upotrebe aditiva prilikom ukuhavanja najbitnija brzina ukuhavanja te snaga učvršćivanja. Zbog toga je Dr. Oetker razvio novi proizvod Džemfix za šljive, koji sadrži biljni sastojak za želiranje – pektin te je potrebno dodati duplo manje šećera od tradicionalnog načina pripreme (na 1000g voća ide 400g šećera) i potrebne su samo 3 minute kuhanja. Osim za ukuhavanje šljiva, ova receptura Džemfixa može se koristiti i prilikom ukuhavanja slatke zimnice na bazi jabuka.

Savjeti za ukuhavanje:

Proces izrade džemova i marmelada od šljiva vrlo je jednostavan. U veliki lonac potrebno je staviti očišćene šljive, usitnjene štapnim mikserom te odmjerenu količinu šećera koja se prethodno pomiješa s Džemfixom za šljive. Smjesu treba zakuhati na jakoj vatri, neprestano miješajući te kuhati oko 3 minute. Nakon 3 minute kuhanja vatru se ugasi i smjesu se odmah stavlja u pripremljene staklenke i zatvara poklopcima na navoj. Staklenke je potrebno ostaviti da odstoje na poklopcu oko 5 minuta kako bi vruća smjesa istisnula zrak i stvorila vakum. Tako će zimnica imati duži rok trajanja.

Preporučena MPC Dr. Oetker Džemfixa za šljive iznosi 5,90 kn.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi