U PARKU PRIRODE MEDVEDNICA

Doživite pravi ugođaj proljeća na Festivalu visibaba

03.03.2016 u 12:33

Bionic
Reading

Udruga Planinska družina u nedjelju, 6.ožujka organizira treći po redu Festival visibaba/Galanthus fest u istočnom dijelu Parka prirode Medvednica

Festival će se održati u blizini sela Planina Gornja, uz potok Vukov dol pored tri obnovljena pitoreskna vodeničarska mlina.

Popodnevno druženje (od 13 do 17 sati) na festivalu održat će se u prirodnom ambijentu u kojem visibabe i ostale proljetnice obilno cvjetaju i pružaju pun ugođaj proljeća. Zabavno-kreativnim radionicama i edukativnim prezentacijama za djecu i odrasle istaknut ćemo da je u Hrvatskoj visibaba zaštićena cvjetna vrsta i predstaviti galantofile - ljubitelje i sakupljače kultivara (hibrida) visibaba. U svijetu često uzgajana i u vrtovima i u posudama, od davnina popularna visibaba dobila je nevjerojatan puno kultivara (hibrida).

Udruga Planinska družina neprofitna je organizacija osnovana početkom 2011. koja se bavi očuvanjem povijesno-kulturnih i prirodnih znamenitosti prigorskog kraja. Svojim djelovanjem, članovi udruge žele osvijestiti i potaknuti potrebu za revitalizacijom i očuvanjem potoka Vukov dol, koji je uključen u područje Natura 2000.

Članovi udruge ljubitelji su prirode, starina i zavičajnih običaja. Jedan je od bitnih ciljeva Udruge zaštita kulturne baštine na području Planine, prvenstveno drvenih i kamenih mlinova – vodenica, i izgradnja poučne etno staze uz potok Vukovdol.