pokušajte odoljeti

Dovoljan je jedan pogled da ih odmah poželite: Sezona haljina je počela, a neodoljivo romantični modeli apsolutni su hit

18.04.2022 u 15:04

Bionic
Reading

Ove sezone bilježi se veliki povratak romantičnih i sanjivih modnih komada, a oni s kojim je nemoguće pogriješiti, ali i kojima je apsolutno nemoguće odoljeti su haljine koje odišu vintage estetikom i neodoljivom sanjivošću

Bez obzira što ovo proljeće i ljeto nećete provesti u kakvom pitoresknom mjestašcu i uživati u svim dražima prirode, to ne znači da ne možete uživati u jednom u najromantičnijih modnih trendova.

Još prije dvije godine zabilježena je popularnost cottagecorea, modne estetike koja idealizira seoski život, a posebnu inspiraciju vuče iz ruralnih engleskih i francuskih provincija.

Ubrzo se taj trend usmjeren na ručno izrađene detalje, DIY projekte i uređenje interijera preselio i na sanjive haljine. A tome trendu pogodovala je i popularnost drama iz viktorijanskog doba kao što je HBO-ova serija 'Pozlaćeno doba' I epskih vesterna poput 'Šape pasje' – nema sumnje vintage estetika nikada nije bila privlačnija.

  • +13
'Prerijske' haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Romantične, starinske haljine inspirirane su boho stilom, a popularno ih se naziva i prerijskim haljinama.

Tradicionalno, prerijske haljine definira nekoliko ključnih detalja: volani, visoki dekolte, volumiozni rukavi i bogati nabori. Obično se izrađuju od laganog pamuka ili lana, materijala koji je savršen za tople dane pred nama.

Ove sezone brojni brendovi su prigrlili trend vintage haljina dajući klasici novi, svježi zaokret. Tako je visoki ovratnik zamijenjen tanjim naramenicama ili spuštenim ramenima, a veliki je izbor kraćih i midi modela koji predstavljaju sjajnu varijantu klasičnim, maksi modelima.

S romantičnim haljinama nemoguće je pogriješiti, bilo da ste skloniji klasici pa vam za oko zapnu modeli u bijeloj boji ukrašeni volanima na donjem dijelu ili volite u ormar unijeti šarenilo pa posegnete za modelom u pastelnoj boji i cvjetnog printa koji predstavlja idealnu opciju za elegantne dnevne izlaske.