NOVI TRENDOVI

Ako ste zaljubljeni u haljine, onda će vas zanimati koji su printovi 'in', a koji 'out'

12.04.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Čak ni ljubiteljice minimalizma ne mogu ponekad odoljeti cool haljinama s printovima koje će u trenu svaki stajling učiniti ljepšim i posebnijim

Stiglo je proljeće i službeno je započela vladavina šarmantnih haljina koje su se unazad nekoliko sezona nametnule kao vodeći trend.

Nikakvo čudo jer su praktične, udobne i možemo ih nositi uz sve od tenisica pa do zavodljivih sandala s remenčićima.

Dakako, u skladu s toplijim danima, ponovno su aktualizirane haljine s printovima te su uvijek dobrodošla varijanta kad ne znamo što bismo odjenuli.

  • +19
Cvjetne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Od romantičnog do edgy stila, svatko će pronaći nešto za sebe, a ovakve efektne haljine uparene sa štiklama jarkih boja i sakoom dobitna su kombinacija za mnoge prigode, od formalnih pa do ležernih.

No koji su uzorci in, a koji out? Ovo su četiri najveća trenda koja ćemo viđati u mjesecima pred nama:

Out je sitan cvjetni uzorak, a in XXL cvjetovi

Nema proljeća bez cvjetnog uzorka, a ove sezone imamo veliki modni zaokret: nosit ćemo haljine s velikim cvjetovima. Klasik, tzv. uzorak millefleur, i dalje je neizostavan u toplijim mjesecima, no ove godine jednostavno nije toliko popularan kao XXL verzija.

ULIČNA MODA

Ovaj je par ukrao svu pozornost u centru Zagreba, a stajling lijepe brinete poželjeli smo i sami iskopirati

Pogledaj galeriju

Out su zmijski uzorci, a in zebra

Životinjski printovi su modni klasik. Ovog proljeća uzorak zebre je veliki hit koji se, osim na bluze i hlače, preselio i na haljine. Crno-bijeli uzorak idealan je i za minimalistice jer ga spajaju s jednostavnim sandalama, ležernim frizurama i make-upom. A ako netko voli modnu odvažnost, može ga kombinirati i s jarkim bojama.

Out je tie-dye, a in su psihodelični uzorci

Retro vibracije su se vratile i to u obliku psihodeličnih printova koji nas podsjećaju na 60-e i 70-e godine. Želite li retro osjećaj dovesti do krajnosti, odlučite se za mini haljine i kombinirajte ih s popularnim sandalama s platformama. No čak i u midi ili maksi verziji, grafički uzorci izgledaju fantastično. S druge strane, ove sezone sve ćemo manje viđati još jedan retro uzorak koji volite ili ne - tye die.

Out je uzorak leoparda, a in su točkice

Haljine s točkicama jedan su od onih modnih klasika koji su uvijek in. Bilo u klasičnoj crno-bijeloj varijanti, bilo na obojenoj pozadini, poput ružičaste točkice se sada sve više mogu vidjeti na gradskim ulicama i na Instagramu, a uzorak leoparda polako odlazi u zasluženu mirovinu.