BEAUTY PRIJEDLOZI

Dok vi spavate, one vrijedno rade: Izdvojili smo noćne kreme s moćnim anti-age učinkom

01.07.2020 u 17:56

Bionic
Reading

Da biste izgledali lijepo i njegovano, nije dovoljno samo nanijeti šminku. Kožu je potrebno dubinski nahraniti i osigurati joj hidrataciju koja je najčešće i glavni razlog pojave sitnih bora na licu. Otkivamo zašto je nužno uvesti noćnu beauty rutinu i donosimo noćne kreme koje pomažu otkloniti znakove starenja

Koža ima najveću moć regeneracije tijekom noću, odnosno za vrijeme spavanja. Zato je adekvatna beauty rutina izrazito važna prije odlaska na spavanje. Sigurno ste puno puta čuli rečenicu - kao da krema zna je li dan ili noć, no razlika između dnevne i noćne kreme je velika. Znanost o kronobiologiji kože opravdava tvrdnju kako je uistinu važno koristiti dnevnu kremu danju, a noćnu kremu noću.

Mnoge funkcije kože ponašaju se u skladu s cirkadijalnim ritmom, što bi značilo da prolaze kroz specifične promjene tijekom 24 sata. Proliferacija stanica kože varira u rasponima, različitim i do 30 puta tijekom 24 sata, s maksimalnom brzinom eksfolijacije oko ponoći, a najmanjom u podne.

U praksi bi to značilo da je eksfolijativne tretmane (uklanjanje mrtvih stanica kože) najbolje raditi tijekom noći, s obzirom na to da će tada biti osiguran maksimalan učinak. Cirkadijalni kronobiološki ritmovi pridonose dnevno-noćnim razlikama u blistavosti, teksturi, tonusu i cjelokupnom izgledu kože. Tijekom noći nema potrebe koristiti kremu s UVA/UVB zaštitom koju ima dnevna krema, a zasigurno nećete tijekom dana koristiti kremu s eksfolirajućim sastojcima jer se nikako ne smije nanositi tijekom izlaganja suncu.

Uz pomoć odgovarajuće noćne kreme koži pomažemo da se obnovi i povrati energiju i prirodan sjaj. Noćna preparativna kozmetika također ima puno snažniju formulu i bogatija je teksturom od dnevne preparativne kozmetike. Stoga je ključno da koži pridajete jednaku, ako ne i veću pažnju u večernjim satima, kao što to radite ujutro.

Vitamini A, C i E pomažu koži u otklanjanju znakova oštećenja nastalih izlaganjem vanjskim utjecajima i slobodnim radikalima. Stvarajući štit na koži, antioksidansi koje unosite putem noćne kreme dovest će do sjajnijeg izgleda kože i zaštite kožu od onečišćenja. Peptidi su također sastojak na koji morate paziti - ova mala skupina aminokiselina potiče proizvodnju kolagena. Ovaj protein pruža koži strukturu, jača je, hidrira i poboljšava njenu elastičnost. No, ni jedna noćna krema nije učinkovita bez hidratatora. Sastojci kao što su hijaluronska kiselina, glicerol i shea maslac pomažu koži da zadrži vlažnost, a rezultat je blistava, hidratizirana i elastična koža.

Za svilenkasti izgled kože predlažemo da investirate u neku od sljedećih noćnih krema s anti-age učinkom koje zapravo djeluju.