KORISNO IH JE IMATI

Dobra investicija: Ova tri ljetna komada nosit ćete čitavu jesen

06.07.2023 u 06:11

Bionic
Reading

Neki modni komadi, koliko god nam prirasli srcu, nosivi su samo tijekom određenog dijela godine, a u tu kategoriju spada sezonska odjeća poput omiljenih prošivenih jakni, zimskih čizama za snijeg ili pak oskudnih vrućih hlačica i mini haljina za ljetne večeri

Unazad nekoliko godina naglasak je sve više na eko načelima i na održivoj modi, što znači da više ulažemo u odjeću koja je što dulje nosiva, a ne onu koja 'pleše samo jedno ljeto'.

Ipak, osim jednostavnih komada bezvremenskog karaktera poput traperica, bijele košulje ili pamučnog T-shirta, koji nikad neće izaći iz mode, u vašoj garderobi treba se naći mjesta za još neku odjeću koja se ne nosi sezonski.

Vrijedni kopiranja

Genijalni stajlinzi s ulica Pariza neiscrpna su modna inspiracija

Pogledaj galeriju

Ti su komadi sjajna modna investicija i nakon ljeta pa se svakako isplati nabaviti ih sada, ako ih već nemate u svom ormaru.

Ovo su tri modna must have komada od kojih se nećete morati oprostiti ni u jesen: bijele hlače, slip haljina i traper suknja.

Bijele hlače

Bilo da su od lana, pamuka ili trapera, bijele su hlače apsolutni must have ove godine, osobito ako se radi o varijantama sa širokim nogavicama kako bi bile udobne za nošenje i u vrućim danima. Još jedna prednost bijelih hlača je to što ih je lako stilizirati i savršene su za sve lookove, zbog čega ih slobodno izvadite iz ormara i ove jeseni. U kombinaciji s tamnijim bojama i zemljanim tonovima, bijele hlače izgledaju sjajno i nakon ljeta.

Slip haljine

Minimalističke haljine inspirirane donjim rubljem bile su veliki hit 90-ih godina, a proslavila ih je britanska ikona stila Kate Moss. Sjajna je stvar to da ovakve modele haljina možete nositi ne samo ljeti jer se kao temeljni komad lako stiliziraju. Odlično izgledaju i kad malo zahladi s npr. traper jaknom ili košuljom, čizmama, T-shirtom...

  • +28
Slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Traper suknje

U proljeće su ovakvi modeli okrenuli modni svijet naglavačke i od tada među fashionisticama vlada prava pomama za njima, posebno ako se radi o onima sa zavodljivim prorezom. Kratke, duge ili midi, smatraju se jednim od najpoželjnijih komada ove godine, a odlično se uklapaju i u stajlinge nakon ljeta. Savjet: umjesto sandala, bluza ili topova, stilizirajte ih uz tenisice, čizme, kožnu jaknu ili kaput.