NEZDRAVI ODNOSI

Dobivate li u vezi manje nego što zaslužujete?

18.02.2014 u 11:34

Bionic
Reading

Kako biste opisali svoju ljubavnu vezu? Jeste li zadovoljni njome? Ili se možda kompromitirate? Donosimo vam pregled znakova koji otkrivaju da ste u odnosu koji vam pruža znatno manje nego što zaslužujete

Kako pokazuju brojna istraživanja, mnogi ljudi ostaju u lošim vezama i pristaju na odnose koji im pružaju znatno manje nego što zaslužuju. Čine to ponajviše zato što se boje samoće, a i vjeruju da nijedna veza nije kvalitetna. No kako upozoravaju stručnjaci, pristajanje na manje u vezama dugoročno je vrlo loše i za psihičko i za fizičko zdravlje pojedinca. Otkrivamo vam znakove koji ukazuju na to da ste u lošoj vezi.

Veza vas češće čini loše raspoloženima nego sretnima. Vaš partner ili partnerica ne inspiriraju vas da budete najbolji što možete biti. Možda vas često kritiziraju i zapravo inzistiraju prvenstveno na ispunjenju svojih potreba. Stalno osjećate da se morate promijeniti – svoje vrijednosti, ciljeve ili snove. Morate se promijeniti kako bi vas partner prihvatio.

Partner ili partnerica vas zlostavlja emotivno ili fizički. Možda o tome nikomu ne govorite jer vas je sram. Možda ni sami ne prmijećujete da ste zlostavljani…

Partner vas opetovano vara, a vi mu ipak dajete nove prilike iako je već nekoliko puta dokazao da mu se ne može vjerovati.

Previše se žrtvujete. Iako je partner pokazao da ne pravi kompromise u odnosu s vama, vi mu stalno izlazite u susret i nadate se da će promijeniti ponašanje prema vama. Negdje u sebi znate da se to neće dogoditi, ali ipak ustrajno ostajete i čekate.