USPJEH NA RUSSIAN FASHION WEEKU

Dizajnerica Marina Prevolšek osvojila Rusiju

09.04.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Mlada hrvatska dizajnerica Marina Prevolšek uspješno se predstavila na Ruskom tjednu mode u Moskvi kolekcijom odjeće vlastite modne marke Maion

Marinini modeli predstavljeni u Moskvi
Marina Prevolšek na prošlogodišnjem Zagreb Fashion Weeku

Marina je u Moskvi prikazala svoju novu kolekciju za jesen/zimu 2010/2011. i dokazala da i hrvatski dizajneri mogu uspješno konkurirati na stranim tjednima mode. Marinina kolekcija izazvala je pozitivne reakcije publike i kritike u ruskim medijima.

'Rusi su sjajni, organizacija je super, bili su oduševljeni mojom revijom. Nakon revije su mi ljudi iz publike dolazili čestitati u backstage i slikati se sa mnom jer im se svidjela kolekcija. Dala sam mnogo intervjua, između ostalih i za World Fashion Channel i sve ruske televizije. Manekenke su također pokazale velik interes za moje modele, ali nisam mogla ništa prodati jer je kolekcija za sljedeću sezonu te ju planiram predstaviti i na dolazećem Fashion Weeku u Zagrebu, tako da sam uzela brojne narudžbe. Zato sam prodala sav nakit od svile i drveta', zadovoljno je komentirala Marina nakon povratka iz Moskve. 'Mislim da sam dobro predstavila Hrvatsku i da nisam razočarala.' Marina je prva hrvatska dizajnerica koja se je predstavila na Ruskom tjednu mode.

Na reviji u Moskvi Marina je predstavila kolekciju nakita te dvadeset i pet dnevnih i večernjih modela od svile, vune i kašmira u smirenoj paleti crne, sive i bež boje, s nekoliko detalja u crvenoj i zlatnoj boji. Na domaćoj modnoj sceni Marina djeluje od 2008. godine, a dosad je prikazala četiri samostalne kolekcije na Fashion Weeku Zagreb te je lani osnovala vlasiti modni brend Maion.