OŠTRO PO STARLETI

Direktorica Voguea ‘išamarala’ Kim Kardashian

28.04.2014 u 06:57

Bionic
Reading

Nakon što su Kim Kardashian i Kanye West osvanuli na naslovnici Voguea, podigla se velika prašina oko te uredničke odluke. No stvari je malo pojasnila kreativna direktorica magazina...

Malo tko u modnom svijetu nije razglabao o nedavnoj, pomalo šokantnoj odluci uglednog magazina Vogue da naslovnicu ukrasi jednim od najslavnijih parova današnjice - Kim Kardashian i Kanyeom Westom. U medijima se ta odluka preispitivala, analizirala, no uredništvo je imalo svoje objašnjenje.

U razgovoru za Financial Times iskrena je bila i 73-godišnja Grace Coddington, legendarna kreativna direktorica magazina Vogue, koja je svjesno, ali vjerojatno s posve drugačijom namjerom, usporedila slavnu reality zvijezdu s običnim ljudima u podzemnoj željeznici.


Coddington, koja je slučajno postala zvijezda nakon što se pojavila u dokumentarcu o Vogueu, objasnila je da je glavna urednica Anna Wintour tražila par nalik na njih za priču o vjenčanjima.

‘Pomislila sam - zašto ne uzeti onda pravu stvar? Ovo je Vogue. I doista smatram da Kim Kardashian predstavlja ovaj trenutak naše kulture. Fascinira me na isti način na koji me fasciniraju ljudi na ulici ili u podzemnoj’, rekla je.

No Coddington je imala samo riječi hvale za to snimanje, opisujući Kim kao ‘vrlo profesionalnu’, a njihovu kćer North kao ‘jako poslušnu’. ‘Snimili smo milijun fotografija i ona nije nijednom zaplakala. Prilično sam se uzrujala kad sam vidjela da nema bebe na naslovnici.’