THE PROTOTYPE

Diesel je lansirao novi dizajn tenisica the prototype s ekskluzivnim ograničenim NFT izdanjem

19.01.2022 u 17:04

Bionic
Reading

DIESEL je u studenom 2021 godine predstavio novi model tenisica THE PROTOTYPE, kreiran u suradnji s digitalnom modnom kućom The Fabricant

The Fabricant je digitalna modna kuća koja utire put prema digitalnoj modnoj odjeći i dodacima. Oblikovana je nova paradigma, u kojoj je privlačnost fizičke mode prenesena u virtualni svijet. S DIESEL-om, the Fabricant je kreirao digitalno umjetničko djelo limitiranih DIESEL NFT tenisica. Rezultat je jedinstveno djelo digitalne umjetnosti u kojoj je THE PROTOTYPE protagonist koji je uručen talentima bliskima brendu i metaverse entuzijastima.

The PROTOTYPE je potpuno nova inovativna tenisica dizajnirana od strane kretivnog direktora Glenn Martensa te je time postavljen novi ton Diesel obuće. Prikladno, naziv THE PROTOTYPE refletira početak nečeg novog, pomiče granice razbijajući estetiku i konvencionalnu obuću u svakom pogledu.

Grafički upečatljiva tenisica s gumenim trakama i asimetričnim vezanjem THE PROTOYPE je prvi put prikazana na DIESEL-ovoj reviji SS22. Osim gumenih traka i asimteričnih vezica tenisice imaju industrijsku potplatu te se preko gornjeg dijela prelijevaju gumeni slojevi.

DIESEL se također udružio s neuno.io – luksuznim NFT marketplace-om kako bi rekreirao THE PROTOTYPE 3D dizajn kao NFT koji je poklonjen svim sudionicima godišnje konferencije NFT. NYC konferencija održana je u New Yorku početkom studenog 2021. godine na kojoj je osnivačica neuno.io Natalie Johnson objavila detalje o pokretanju neunove stranice i ekskluzivno partnerstvo s Dieselom.