ODJECI S VRUĆIH PISTA

Deset trendova koje nećete moći izbjeći

19.09.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Završio je jedan od najvećih modnih događaja u Velikoj jabuci, New York Fashion Week na kojem su prikazane kolekcije proljeće/ljeto 2012. Desetak je trendava karakterističnih za većinu dizajnerskih novotarija isplivalo na površinu, pa krenimo redom

1. Boje citrusa – žuto-zelena i crveno-narančasta apsolutni su zakon za sezonu proljeće/ljeto 2012, uz ponešto plave. Od tih se boja odmaknuo tek Marc Jacobs, koji se odao srebrnastom odsjaju niti i resica, vodenastim i plavo-bijelim pretakanjima, iako svojim brandom Marc by Marc Jacobs, koji stvara za one nešto plićeg džepa, i on donosi ove neonske boje, uz crvenu.

2. Kratka odijela – Žene će nositi dobro krojena muška odijela, ali novi trend glasi: uz sako idu vrlo, vrlo kratke hlačice. Izgledat će to, međutim, itekako elegantno, i hlačice i sako vrlo su komotni. Od Rachel Zoe u ulozi dizajnerice do Proenze Schouler, odijela s kratkim hlačicama lelujala su njujorškim pistama. Pokao ih je i Jacobs s brandom Marc by Marc Jacobs, te Tibi.

3. Metalni odsjaj – boja starog srebra, zlata te bakra prožima brojne kolekcije, ako već 'zlatne' nisu cijele kreacije, onda to jesu gumbi, remenje, ovratnici, cipele, kao kod Caroline Herrere, Thakoon.

4. Haljine, bluzice i topići su – bez naramenica. 3.1 Phillip Lim donosi svileni tuba-top u ljubičastoj boji, Victoria Beckham naramenice odbacije kod haljina. Marc by Marc Jacobs donosi topiće u bazičnoj crnoj boji, a Ralph Lauren interpretira ovaj trend za crveni tepih.

5. Sportski chic ne odlikuje tek Calvina Kleina i Ralpha Laurena ili Diesel, već i Marca Jacobsa, a za njim i cijelu vojsku najvećih svjetskih dizajnera. Urbana sportska odjeća ono je što se sugerira ne samo za izlazak u grad, već i za na posao.

6. Romantične ženske košuljice zakopčane do grla kao kod Herrere, kao što su to nosile dive u zlatno doba Hollywooda.

7. Zalizana kosa s razdjeljkom po sredini i punđica na zatiljku vraćaju glamur 40-ih i 50-ih, kao što je to odlično izvela Carolina Herrera, čije je manekenke famoznim marokanskim uljem frizirao slavni Orlando Pita.

8. Rebecca Minkoff, Yigal Azrouel, Tibi i Charlotte Ronson među onima su koji su isfurali komotne hlače, kao odgovor na zahtjeve današnjice koji su sve kompliciraniji, pa nam treba odjeća koja zadaje što manje glavobolje.

10. Volani su našiveni na bluze ili suknje u struku, kao što naređuju, primjerice Karen Walker, Vera Wang, Rodarte i Badgley Mischka.