IZ VICHYJA

Dercos - proizvodi za suhu i oštećenu kosu

01.06.2012 u 11:04

Bionic
Reading

Dercos, specijalizirana linija Vichyjevih proizvoda za njegu kose i vlasišta, obogaćena je novim proizvodima što hrane i obnavljaju suhu i oštećenu kosu. Hranjiva linija Dercos za obnavljanje sa svoja tri proizvoda – šamponom, balzamom i maskom s keratinskim kompleksom i biranim prirodnim uljima – suhoj i oštećenoj kosi vraća zdravlje i sjaj

Površinski sloj vlasi, odgovoran za zaštitu, postaje sve porozniji i tanji zbog izloženosti brojnim štetnim čimbenicima iz okoliša (sunce, vlaga, onečišćenost) i različitih mehaničkih postupaka (češljanje, pranje, sušenje, učestali kemijski tretmani). Keratin, sastavni dio površine vlasi, 'pobjegne' iz vlakana i tako uzrokuje njihovo slabljenje. Kosa gubi svoj sjaj, mekoću i podatnost. Postaje hrapava, teško se raščešljava i brže se zamrsi. Kada je granica krhkosti premašena, počinje i pucati. Posljedica: suha, isušena i ispucala kosa.

KERATIN I LIPIDI građevni su materijali što vlaknima osiguravaju zdravlje!

Keratin, koji čini 80 posto sastava kose, izuzetno je otporan vlaknasti protein, sastavljen od dugih lanaca aminokiselina što sadrže sumpor (18, među njima i cistein) i više međusobno ovijenih fibrila. Taj krhki sastojak osjetljiv je na mehanička oštećenja.

Lipidi čine 10 posto vlasi, a u vlasima se nalaze na dvije razine: na površini, gdje kosi daju sjaj i mekoću, i u međustaničnim prostorima, gdje čine vezivo među ljuskicama na površini vlasi.

Dercos, specijalizirana linija Vichyjevih proizvoda za njegu kose i vlasišta, predstavlja inovaciju: hranjiva je linija proizvoda za obnavljanje kose, što suhu i ispucalu kosu mijenja u zdravu!

Nova linija proizvoda odlikuje se dvostrukim hranjivim koncentratom za obnavljanje:

KERATINSKI KOMPLEKS – nadoknađuje gubitak prirodnog keratina, sa snagom obnavljanja iz koktela od pet aminokiselina te kao prirodni graditelji keratina nadoknađuju 'pobjegli keratin' u samom središtu vlakna.

ULJA PRIRODNOG IZVORA – tri prirodna ulja odabrana zbog svog izuzetnog sadržaja masnih kiselina omega 3, 6, 9 i izuzetnih svojstava njege. Ulje slatkog badema njeguje i okrepljuje suhe i ispucale vrhove, dajući im svilenu mekoću. Ulje muškatne ruže smiruje i navlažuje vlasište, djelujući antioksidantno. Ulje suncokreta suhoj kosi vraća vitalnost.

Jedinstvena formula hranjive regenerativne linije proizvoda Dercos uhvaćena je u čulne teksture visoke tolerancije. Teksture, što odgovaraju različitim potrebama za njegom i obnovom oštećene i ispucane kose i osjetljivog vlasišta, lagane su, bogate i nježnog mirisa s puderasto cvjetnim notama.

Formula proizvoda obogaćena je UV filtrima, a proizvodi ne sadrže ni parabene ni boje ni hipoalergene te su prikladni za osjetljivo vlasište.

DERCOS HRANJIVI REGENERATIVNI ŠAMPON: prvi korak do zdrave kose

Nježna osnova šampona udružuje dvije površinski aktivne biljne tvari i kationski polimer, što je vrlo sličan vlaknu vlasi. Već u malim količinama olakšava raščešljavanje i naglašava sjaj. Bogat bisernasto bijeli gel šampona u kontaktu s vodom pretvara se u bogatu pjenu i lagano se ispire.

DERCOS HRANJIVI BALZAM ZA OBNAVLJANJE: za njegu pothranjene suhe kose

Sadrži još više hranjivih tvari i kozmetičke aktivne tvari u količinama što ne maste vlasište niti čine kosu težom. Lagana i nježna bezbojna emulzija jednostavno se nanosi na kosu i nakon minute djelovanja kosa je ponovno glatka i sjajna.

DERCOS HRANJIVA REGENERATIVNA BOGATA MASKA: izuzetna njega za vrlo suhu i oštećenu kosu

Jedinstvena hranjiva kupka, obogaćena s četiri kozmetičke aktivne tvari što se međusobno nadopunjuju te na taj način osiguravaju najveću moguću hranjivost, jačaju učinak zaglađivanja vlasi i olakšavaju raščešljavanje. Bogata i nježna tekstura prava je poslastica za iscrpljenu kosu.