BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Danas poklanjaju Nokia, Fraktura, Nivea, Medikor, Reserved i Zagrebačka pivovara

16.12.2020 u 14:06

Bionic
Reading

Ni ovoga prosinca nismo zaboravili na vas, naše vjerne čitatelje. U suradnji s partnerima pripremili smo mnoštvo poklona koje darujemo svakoga radnog dana od danas do Badnjaka. Kako biste sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i osvojili vrijedne poklone naših partnera, sve što trebate je pronaći nagradno pitanje u članku i uključiti se u blagdansku čaroliju tportala

Fraktura vam daruje knjige Redovnik Moke - Dave Eggers, Svršetak - Attila Bartis, Istarska Lady Macbeth - Damir Zlatar Frey, Izgubljeni - Potraga za šestero od šest milijuna - Daniel Mehdelsohn i Djetinjstvo Kaspara Hausera - Bogdan-Alexandrua Stănescua.

Redovnik Moke - Dave Eggers. Mokhtar Alkhanshali Amerikanac je jemenskog porijekla koji radi kao vratar u kompleksu nebodera Infinity u San Franciscu. Kad u susjedstvu ugleda kip Jemenca sa šalicom kave i sazna kako je Jemen prava pradomovina kave, njegov život konačno dobiva smisao. Cilj mu je da kava iz zemlje koja je posljednjih godina poznata uglavnom po otmicama stranaca i napadima dronovima postane najkvalitetnija na svijetu. Premda isprva o kavi zna jako malo, a novca nema, Mokhtar prvi put u životu ne odustaje. Transformacija zapuštenih plantaža kave u zemlji usred građanskog rata jedan je od izazova koji se teško mogu zamisliti, no Mokhtaru će njegova silna upornost i volja pomoći i kad se nađe u bezizlaznim situacijama. Redovnik Moke Davea Eggersa sjajna je knjiga o povijesti kave, njezinu golemom svjetskom tržištu, ali i o ostvarenju američkog sna na neobičan način. Bogat zanimljivim podacima i napet poput političkog trilera, Redovnik Moke nesumnjivo je knjiga koja daje novu dimenziju uživanju u kavi i uživanju u čitanju.

Svršetak - Attila Bartis. Pedeset i šeste András Szabad fotografiran je na kružnom bulevaru dok odlaže na tlo tanjure s juhom donesene iz kantine na uglu. Ne samo da je ta scena bila objavljena na naslovnici jednog engleskog dnevnog lista nego se zbog nje sovjetski tenkovi satima nisu usudili nastaviti proboj. Tri godine poslije, nakon odsluženja zatvorske kazne, nepoćudni Szabad vraća se svojoj obitelji. No, kad njegovoj supruzi na dan njegova povratka doslovno prepukne srce, odluči se sa sinom preseliti u Budimpeštu. Mladi András, koji je također dobio ime po pradjedu, opčinjen je fotografijom, a kad upozna glazbenicu Évu, i ne sanja u kojem će mu smjeru život krenuti. “Pišući, čovjek jednostavno iskoristi svoju slobodu, ili je se barem trudi pronaći”, smatra mađarski pisac Attila Bartis. Njegov drugi roman Svršetak, koji majstorski oslikava Mađarsku od šezdesetih godina naovamo, istodobno je životan i sjetan, katkad mračan, ali i pun nade. Sjajna književna camera obscura.

Istarska Lady Macbeth - Damir Zlatar Frey. Kada na glavnom zagrebačkom trgu slabo poznati filmski redatelj ugleda prelijepu djevojku Annu, studenticu slikarstva, zna da je ona utjelovljenje glavne uloge njegova filma o fatalnoj Agnezi Istarska Lady Macbeth. Anna, ljepotica prepuna dvojbi, pristaje biti glumica te ulazi u zamršen profesionalni i ljubavni odnos s čovjekom opsjednutim svojim projektom. Agneza je zanosna femme fatale koja se sa svojim djetetom naseljava u Istru nakon Drugoga svjetskoga rata, u kojem je preživjela strahote, odlučna da će ostvariti svoje snove – bogatstvo, moć i slavu, a na njezinu je putu ništa neće spriječiti. U furioznom ritmu pratimo dvije sudbine, dvije žene koje postaju jedna. Te moćne i fragilne žene junakinje su suvremene i svevremene. Miješajući stvarno i nadrealno, prošlost i sadašnjost, vruće ljubavne scene i mračne tajne ljudskih duša, Damir Zlatar Frey piše roman o Istri, umjetnosti, ali najviše o snazi ženskoga. Istarska Lady Macbeth roman je o dvojnim identitetima koji postavlja mnoga pitanja, među ostalima možemo li sami odrediti svoju sudbinu ili nam je određuju povijest i okolina.

Izgubljeni Potraga za šestero od šest milijuna - Daniel Mehdelsohn. Daniel Mendelsohn, cijenjeni američki publicist, kritičar i esejist, u ovoj intrigantnoj pripovijesti – u kojoj se isprepleću memoarska proza i biblijska egzegeza, povijest i psihologija sjećanja, putopis i reportaža – istražuje tragičnu prošlost nestalih članova svoje obitelji u Drugom svjetskom ratu. Hvaljeno i nagrađivano djelo Izgubljeni počinje kao priča o dječaku koji je 1960-ih odrastao na Long Islandu u židovskoj obitelji koju je trajno obilježio nestanak šestero rođaka tijekom Holokausta. Više desetljeća poslije, potaknut otkrićem pisama koja je njegov djed primio 1939. od svojega brata koji je živio u Poljskoj, autor kreće u potragu za preostalim svjedocima koji poznaju sudbinu njegovih rođaka. Pritom je posjetio desetak zemalja na četiri kontinenta, a na kraju ga tragovi ponovno dovode i do (danas) ukrajinskoga gradića – u kojem je i započela priča njegove obitelji – gdje će odgonetnuti dugogodišnju zagonetku. Pronicljivo povezujući vlastite uspomene iz djetinjstva s odisejom izgubljene generacije useljenika židovskih korijena u SAD-u, kao i njihovih europskih rođaka, Mendelsohn priču o jednoj obitelji pretvara u duboko promišljanje o tome koliko je krhko naše sjećanje, odnosno poimanje prošlosti i povijesti općenito.

Djetinjstvo Kaspara Hausera - Bogdan-Alexandrua Stănescua. Kaspar Hauser, divlje dijete s početka 19. stoljeća, u rumunjskoj je inačici Bobica, dječak koji u posljednjim godinama komunizma odrasta na ulicama Bukurešta. Uz nesređenu obiteljsku situaciju, prilično nasilnu okolinu i homoseksualnu epizodu zbog koje ga izbacuju iz škole, njegov je put prema zrelosti pun neizvjesnosti. No i kad prijeđe dvadesetu, izazovi modernog društva neprilagođenom mladiću postavljaju brojne zamke. Stoga svoj uspjeh, baš kao i probleme, utapa na jedini način koji je naučio još u ranoj mladosti, od Tateka…Djetinjstvo Kaspara Hausera prvi je roman jednog od najtalentiranijih mlađih rumunjskih pisaca, Bogdan-Alexandrua Stănescua. Napisan sa strašću, ali i promišljeno, tako da i gorke pilule postaju barem malo slađe, ovaj bildungsroman sastavljen od dvanaest priča sjajno prikazuje tranziciju rumunjskog društva i transformaciju generacije izgubljene u toj tranziciji.

Nivea poklanja Men Deep Care paket u metalnoj kutiji. Rođenje djeteta, prvi spoj koji je potrajao cijeli vikend, obiteljski ručak na kojem su se svi okupili, izlet u nepoznato koji se pretvorio u prekrasnu avanturu? Bez obzira na to kakva je bila ova godina, zašto ju ne bismo pamtili po lijepim trenutcima? Za još lijepih sjećanja razveselite svoje najmilije NIVEA božićnim paketima s omiljenim proizvodima za njegu tijela! Poklonite besprijekornu njegu muške kože uz NIVEA MEN DEEP CARE paket u metalnoj kutiji! Ovaj poklon paket sa snagom aktivnog ugljena uključuje čak 3 proizvoda iz NIVEA MEN DEEP linije: gel za tuširanje, antiperspirant u spreju i losion poslije brijanja. Ova linija odgovora na potrebe muškaraca čiji životni stil slijedi ubrzani tempo aktivnog života i oduševit će sve ljubitelje osvježavajuće muške njege! Dostupno ekskluzivno u dm prodavaonicama.

Medikor daruje jedan poklon paket: set od dvije maske, jedan paketić od 6 filtera i jednu torbicu za masku od umjetne kože s bočicom za dezinficijens. Peteroslojna maska PTFE Mask in mask inovativan je, a istovremeno vrlo jednostavan koncept maske za lice – radi se o maski koja se, kako joj sam naziv govori, sastoji od dva dijela, a produkt je predanog rada, uloženog znanja i truda te istraživanja hrvatske obiteljske tvrtke Medikor. Vanjski dio maske čini dvoslojna platnena maska s ugrađenom fleksibilnom trakom za nos i elastičnim vezicama za uši. Ugodna je za dugotrajno nošenje, može se koristiti više puta, prati u perilici rublja te redovito peglati. Unutrašnji dio glavna je posebnost ove maske koju čini jedinstveni PTFE, troslojni hidrofobni zamjenjivi filter s učinkovitosti filtracije bakterija (BFE) od 100% te učinkovitosti filtracije čestica (PFE) od 99,45%. Izrađen je od PTFE membrane i dva sloja netkanog polipropilena koji se posebnom tehnikom spajaju u jednoj od većih tekstilnih tvrtki u regiji – Čateksu. Uz pravilnu uporabu i redovitu dezinfekciju, filter se može koristiti i do čak 30 dana, nakon čega se može zamijeniti novim. Postupak zamjene je jednostavan, a na vanjskom dijelu maske nalaze se posebno dizajnirani nosači filtera, koji ujedno jamče dobru prekrivenost nosa i usta. Iako maske primarno nemaju funkciju modnog dodatka, nakon što zadovoljimo kriterij visokog stupnja zaštite, a ove maske to sigurno imaju, slobodno se možemo prepustiti modnim igrama i uskladiti izgled maske sa svojim dnevnim outfitima. Dodaci posebno dizajnirani za ove maske, poput torbice s pretincem za čistu i korištenu masku te malom bočicom za dezinficijens, dat će korištenju maske jednu potpuno novu dimenziju i pokazati nam kako nešto, što je do jučer bilo neobično, jednostavno možemo uklopiti u svoju dnevnu rutinu. Mask in mask potražite u: Medikor specijaliziranoj prodavaonici, Medikor ljekarnama, online te u odabranim ljekarnama diljem Hrvatske. Mask in mask potražite u: Medikor specijaliziranoj prodavaonici, Medikor ljekarnama, online te u odabranim ljekarnama diljem Hrvatske.

Nokia u suradnji sa TCCM s.r.o. poklanja pametni telefon Nokia 3.4. Iz Finske, s ljubavlju. Naša priča započinje u Finskoj gdje se telefoni Nokia dizajniraju s posebnim naglaskom na stil i trajnost koji ne blijede s vremenom – kao i naša inačica operativnoga sustava Android. Svaki kut precizno je oblikovan. Nema ničega nepotrebnog – kao i u našoj inačici Androida. Nema nepotrebnog. Nema beskorisnih aplikacija. Samo čisti doživljaj koji ostaje siguran i vremenom postaje sve bolji – i to vrijedi za svaki Nokia pametni telefon. Jednostavno.

Kao sjajan uvod u novogodišnje hladne dane, ali i sjajan oproštaj s 2020. RESERVED vas daruje sa prekrasnim ženskim setom. Reserved prati najnovije trendove i kombinira klasične uzorke s novim i jedinstvenim modnim idejama, a upravo je takav i set koji možete osvojiti. Poklon set se sastoji od toplih rukavica i prekrasnog šala iste sive nijasne i modernog uzorka.

Žuja oduvijek voli darivati svoje potrošače, a posebice u blagdansko vrijeme! Zato su u Zagrebačkoj pivovari pripremili 10 paketa Božićnog piva za čitatelje Tportala. Etiketu već tradicionalnog blagdanskog izdanja Žuje i ove je godine oslikao poznati hrvatski umjetnik. Ovaj put je to Ivan Blažetić Šumski - ilustrator, slikar, muralist i kipar koji trenutno živi i radi u Berlinu. Ožujsko Božićno pivo i njegova etiketa s vremenom su postali prepoznatljivo mjesto hrvatske vizualne kulture jer upravo umjetnost, baš kao i omiljeno pivo, povezuje ljude. Do sada su etiketu oslikali brojni poznati hrvatski umjetnici: od Ivana Lackovića Croate i Miroslava Šuteja preko Vaska Lipovca, Zlatka Kauzlarića i Matka Trebotića do izvrsnih umjetnika mlađe generacije među kojima su Miron Milić, Zlatan Vehabović, Saša Šekoranja i Tomislav Lončarić – Lonac. Žujino Božićno je sjajan poklon za najmilije i izvrsna dekoracija blagdanskog stola. Iskoristite priliku i osvojite Božićno! Sretni vam blagdani! (Paket Božićnog piva mogu osvojiti samo punoljetne osobe).

Dobitnici su Sandro Novak, Vesna Belošević, Marijana Matijević, Laura Kunić, Marija Badanjak, Tamara Pečurica, Ivančica Juričevski, Sanja Kruljac, Danijela Lukač, Ljerka First, Antonija Milić, Gabrijela Stanišić, Ljiljana Novak, Branka Horvat, Katija Klauda, Jadranka Smuđ, Anita Memić, Marica Parać i Biljana Tomljanović.