OLOVKE ZA OČI I USNE

Čudesni svijet make-up kaligrafije

14.12.2010 u 12:15

Bionic
Reading

Elegantno izvučena crta rubom usana i kapaka dramatično transformira lice. Povucite je i ostavite traga na svoju okolinu!

Postojan i precizan make-up usana lakše je postići olovkom za usne nego ružem. Za to vam su vam potrebne dvije-tri olovke sličnih nijansi, hidratantna krema i prozirno sjajilo. Nakon nanošenja hidratantne kreme, usne prvo uokvirite olovkom, pazeći na simetriju. Olovku uvijek nanosite od srednjeg dijela usnice prema rubu. Time ćete ispraviti eventualne nepravilnosti i asimetričnosti, naglasiti oblik i spriječiti ubrzano brisanje ili razlijevanje. Želite li usne učiniti većima, nemojte u tome pretjerivati jer ćete postići kontraefekt. Sjenčanjem usana olovkama tamnijih nijansi od one kojom ste ih obrubili naglasit ćete volumen. Za kraj, premažite ih prozirnim sjajilom.

Ništa manje važno, vidno uokvirene usne odavno nisu u modi. Ljubiteljicama ruževa život će olakšati olovka za usne u istoj nijansi kao i ruž, kojom će kreirati postojanu bazu i okvir za nanošenje ruža.
Prije nego što upotrijebite bilo olovku za oči, bilo onu za usne, nemojte zaboraviti na nekoliko obaveznih predradnji koje će vam olakšati minuciozni 'kaligrafski rad'.

-Na lice nanesite hidratnatnu, a na oči specijaliziranu kremu za njegu područja oko očiju. Tako ćete kreirati kvalitetnu podlogu koja neće biti premasna za iscrtavanje.
-Kako bi olovka klizila po licu, prije aplikacije zagrijte je na dlanu ili je na kratko približite upaljenoj žarulji.
-Nanošenje će biti mnogo preciznije ako olovka ima naoštren vrh, ali ni u tome ne valja pretjerivati da se ne biste ozlijedili, pogotovo ako iscrtavate unutarnji dio kapka.
-Eventualne pogreške i nepravilnosti najlakše ćete popraviti uz pomoć bebi-štapića namočenog u losionu za skidanje šminke.
-Želite li fiksirati šminku na usnama i produžiti joj vijek trajanja, nakon olovke nanesite puder u prahu.