MODNI EVENT U UMAGU

Čovjek je čovjeku kompjutor

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Svojevrsni modni performans, koji promovira mlade i perspektivne hrvatske modne kreatore te umaške manekene i manekenke, i ove godine oduševio je posjetitelje
Konstanca Mitrović

Konstanca Mitrović

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

S nazivom 'Čovjek je čovjeku kompjuter', u Umagu je ovog vikenda održan četvrti Magic night. Riječ je o modnom spektaklu koji se odvija na 'otvorenoj' pozornici umaškog Trga slobode. Osim vizualnog efekta, cilj četvrtog izdanja umaškog fashiona s pomalo provokativnom temom, svakako je imao i snažnu poruku – promišljanje o kvaliteti života i slobodnog vremena.

Svojevrsni modni performans, koji promovira mlade i perspektivne hrvatske modne kreatore te umaške manekene i manekenke, i ove godine oduševio je posjetitelje. Kreacije su predstavili: Tajči Čekada (Rijeka), Mila Ri Design (Rijeka), Ivan Božić (Rijeka), Damjan Jacić (Zagreb), Marina Flego (Rijeka), Agencija Sandra (Pazin), Fleur de Lys (Umag), Sandra Debanić (Zagreb), Andrea Tiraboschi (Italija), Saša Dukić Obradović (Pula), Milena Peperoncina (Rijeka).

Uz mnogobrojne umaške manekenke, pistom su prošetale: Ivana Ergić, Jelena Glišić i Samanta Žufić Majić.

'Ovogodišnja tema i izvor inspiracije mladim, talentiranim kreatorima pomalo je apokaliptičnog naziva Čovjek je čovjeku kompjutor. Želja organizatora je bila da u ovome vremenu ubrzanog ritma i promjena potaknemo publiku na razmišljanje o vlastitoj kvaliteti života, pokušamo ih socijalno osvijestiti da na trenutak zastanu i promišljaju o životu i kvalitetnom provođenju svoga slobodnog vremena. Gandhi je to lijepo izrazio rekavši - Život nam nudi više od prilike da ga ubrzamo', kazao je u ime organizatora Slaviša Šmalac

Organizatori, POU Ante Babić iz Umaga i modna agencija Desiree u protekle tri godine upriličili su modne performanse s temama Molitva za Zemlju, Povratak ženstvenosti i Bezuvjetna ljubav, a obećaju da će i dogodine biti ponovno originalni i zanimljivi.

Umaški modna večer održana je uz potporu Turističke zajednice i Grada Umaga te brojnih sponzora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi