savršene za proljeće

Čista nostalgija: Ova tri modela haljina oduševljavaju vintage stilom, a nećete im moći, ali ni htjeti odoljeti

05.05.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Volani, mašne, cvjetni printevi i modna estetika cottagecore – ovog proljeća romantični odjevni komadi su neodoljivi modni trend kojem nećemo moći, ali ni htjeti odoljeti. Nova modna sezona u centra pažnje donosi tri odjevna predmeta prožeta vintage stilom i prozivaju čistu nostalgiju

Trendovi romantičnog odijevanja posebno su popularni 2022. godine, a jedna od vodećih karakteristika im je istaknuta doza nostalgije. Ako želite biti u trendu, uživati u romantičnim krojevima i u jednom potezu biti spremni za izlazak, ova tri modna stila svakako uključite u svoj sezonski ormar. Odlikuje ih vintage štihom koji dolazi s puno romantike – toliko da bi čak i dame iz Bridgertona bile ljubomorne.

Starinske haljine inspirirane su boho stilom

Volani, puf rukavi, cvjetni printevi i hrabre midi duljine – popularno nazvane prerijske haljine odišu romantičnim šarmom. Obično izrađene od laganog pamuka ili lana, materijala koji je savršen za tople dane pred nama, nude istovremeno neodoljivu udobnost i vintage šarm. Uz cool tenisice, ovaj modni stil ove sezone ponovno dolazi do izražaja. A što je je najbolje, ovaj trend odijevanja postao je pravi klasik koji nikada neće izaći iz mode.

  • +13
'Prerijske' haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Broderie Anglaise haljine

Popularno nazvane Broderie Anglaise haljina s V-izrezom, presvučenim gumbima, puf rukavima i lepršavim prorezima veliki je hit među zaljubljenicama u modu.

Ime su dobile prema materijalu koji datira iz 19. stoljeća i u skladu s time odiše s puno vintage vibracija. Teško da i jedna odjevni komad ima toliko nevinog i nježnog šarma kao haljine od finog broderie anglaise materijala. Kombinirajte ih s trendi kaubojskim čizmama i svoj look podignite na posve novu razinu.

Mini haljine inspirirane 60-ima

Mini haljine posebno su popularne ovog proljeća i ljeta. Želite li kombinirati ovaj trend s pravim dodirom elegancije, možete se odlučiti za mini haljine u stilu 1960-ih. Razigrani stilovi A-kroja upareni su sa svijetlim bojama i upečatljivim retro printovima. UZ njih odjenite trendi slingback natikače na petu. Jackie O. sigurno bi odobrila taj stajling.

  • +10
Haljine u stilu Bridgertona Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije