STROGO ZABRANJENO

Činite li i vi ove greške prilikom šminkanja

21.02.2014 u 09:05

Bionic
Reading

Izgledati lijepo nije uvijek lagano, pogotovo kada je riječ o make upu. Velike su šanse da smo svi ponekad prilikom nanošenja make upa učinili neke od najčešćih grešaka

Kako biste imali super stil i nikada više ne biste ponovili neke stvarno velike greške prilikom šminkanja, otkrivamo vam najčešće grijehe make upa.

Olovka za usne tamnija od ruža
Olovka za usne nužna je da biste lijepo oblikovali usta i dali im punoću koja će trajati tijekom dana. No obrubiti usne tamnijom olovkom od ruža nikako nije dobar izbor. Taj trend treba vratiti u osamdesete i ondje ga ostaviti. Olovka mora biti ili za nijansu svjetlija ili jednu tamnija od ruža, i to je maksimum.

 


Previše iščupane obrve
Što su vam obrve tanje, to ćete starije izgledati. Opetovanim čupanjem obrva neke dlake bi mogle prestati rasti, a to će vašem izgledu dodati godine.

Previše slojeva maskare
Takozvani spider izgled obrva možda dobro izgleda na nekim reklamama, no previše maskare i grudice na obrvama nikako nisu make up za poželjeti. Zbog želje da izgledate seksi dobit ćete zapušten izgled jer obrve ne izgledaju lijepo kada su zalijepljene.

Nanosite make up u javnosti

Teško je reći zašto je ovo ljudima odbojno, ali istraživanje i među ženama i među muškarcima pokazalo je šminkanje u javnosti smatraju nedostatkom dobrog ukusa. Stoga make up nanosite kod kuće ili bar negdje gdje vas nitko ne vidi.

Dijelite šminku s prijateljicama

Slobodno podijelite svoje strahove, suze, snove, no sjajilo za usne, rumenilo i maskara samo su vaši. Razmislite dvaput prije nego posudbi kažete - da. Naime prilikom razmjene make upa razmjenjujete i bakterije. Pogotovo ako dijelite šminku koju nanosite na osjetljiva područja oko očiju. Dermatolozi upozoravaju da ova naoko bezazlena praksa ustvari može uzrokovati infekcije, dermatitis, pa čak i prenijeti herpes.

Idete spavati s make upom
Ovo pravilo uvijek treba naglašavati, jer ruku na srce - često padamo u napast da ostavimo šminku na licu i mrtvi umorni padnemo u krevet. Veliko 'ne' za ovakvo ponašanje! Make up će osušiti kožu, neće joj dati da diše i da se obnovi. Skidanje šminke jednostavno mora biti vaša rutina.