ZAŠTITIMO ŽIVOTINJE

'Činčile su zakon' na ulicama Zagreba

15.04.2016 u 11:46

Bionic
Reading

Prijatelji životinja pozivaju u subotu, 16. travnja od 11 sati na Fotkaonu na zagrebačkome Cvjetnom trgu. Zaustavite trenutak s poznatima i maskotom Činči u fotokabini Photo Booth

Nakon što je kampanja Činčile su zakon ugledala svjetlo dana na plakatima diljem Hrvatske i putem videoporuka njezinih ambasadora: Gorana Višnjića, Vanne, Ivice Kostelića, Luke Nižetića i Ive Šulentić, u subotu, 16. travnja 2016. od 11 do 13 sati zaživjet će i na zagrebačkome Cvjetnom trgu, na križanju s Varšavskom.

Predstavnike medija i građane u 11 sati dočekat će Luka Nižetić i još jedan ambasador kampanje, kao i: Bojan Jambrošić, Dalibor Petko, Dino Jelusić, Drago Plečko, Đurđica Vorkapić, Ibrica Jusić, Igor Mešin, Lea Dekleva, Nada Rocco, Nenad Borgudan (Detour), Robert Bošković i drugi poznati.

To će biti prilika za sve zainteresirane da aktivno podrže kampanju pozirajući s poznatima u fotokabini Photo Booth s rekvizitima te tako šire poruku kampanje Činčile su zakon.


'Slika govori više od riječi i upravo zato pozivaju se svi da virtualnim i ostalim prijateljima pokažu svoj pozitivan stav o zabrani uzgoja životinja za krzno. Svi koji se slažu s Goranom, Vannom, Ivicom, Lukom i Ivom te žele pomoći činčilama, psima i ostalim životinjama, na najlakši mogući način mogu uputiti i svoje prijatelje, poznanike i obitelj da dignu glas za bolji Zakon o zaštiti životinja', ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja

Tako će zainteresirani moći istoga trena učitati fotografije na Facebook, Twitter i e-mail, izravno iz kabine Photo Bootha, a dobit će i printanu fotografiju za uspomenu na svoju podršku kampanji.

U Hrvatskoj je još od 2007. donesena zabrana uzgoja životinja za krzno, koju je podržalo više od 73 posto građana. Takvu značajnu odluku donijele su države kao što su: Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija, Slovenija, Makedonija, Srbija i BiH, a mnoge države idu prema zabrani. Umjesto vraćanja unatrag, ova izmjena Zakona može se iskoristiti za poboljšanje zakonskih odredbi, poput uvođenja zabrane ubijanja pasa u skloništima.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti kampanji Činčile su zakon i potpisivanjem peticije na službenoj stranici Prijatelja životinja, te promjenom profilne fotografije na Facebooku putem aplikacije Twibbon preko koje su na ovaj način dosad kampanju podržale stotine ljudi. Upute se nalaze na stranici Facebooka Činčile su zakon.