OSVJEŽITE POGLED

Čime možete pomladiti kožu oko očiju?

26.03.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Jeste li znali da je koža oko očiju tri-četiri puta tanja od kože lica? Eto zašto se tu ocrtavaju prve bore i znakovi umora!

Kao da nije dovoljno što je područje oko očiju toliko tanko (0,3-0,5 mm, dok je debljina kože lica između 1-1,6 mm), nego taj dio gotovo da nema hidrolipidnog sloja. Treba mu naša pomoć kako bi što duže bilo u 'dobrom radnom stanju'.

Neki od osnovnih razloga nastanka bora, opuštenih kapaka te natečenih i tamnih podočnjaka su neispavanost i stres, loša prehrana, biološko starenje i gensko nasljeđe. Protiv nekih se uzročnika možemo vrlo lako boriti dok druge možemo samo usporiti.

Francuski dermokozmetički brend Vichy unutar linije Liftactiv lansirao je specijalca za njegu područja oko očiju na bazi prirodnog aktivnog sastojka. Biljni šećer ili ramnoza u kremi Liftactiv Eyes djeluje tako da potiče stanice u potkožnom tkivu da proizvode kolagen koji je odgovoran za napet izgled kože.

Ako ste dosad običavali ublažavati stanje ispod očiju uz pomoć vrećica čaja, kriškama krastavca i sirovog krumpira ili pamučnim blazinicama natopljenim vodom, samo nastavite. Imajte na umu da su vrećice zelenog ili crnog čaja najučinkovitije jer tanin smanjuje pigmentaciju i natečenost. Također, nikad nemojte stavljati led ili vrlo hladne predmete jer mogu izazvati pucanje kapilara.

Svoju kuru nadopunite jednim od novih preparata za njegu područja oko očiju, poput krema na bazi prirodnih sastojaka iz linije Nuxe Prodigieux ili Melvita Naturalift. Ljubitelji hi-tech kozmetike na izbor imaju kremu iz Avonove linije Anew Genics Eye Treatment i '2u1' kremu iz linije Lancôme Rénergie Multi-Lift Duo Eyes, koja u poklopcu skriva iznimni korektor za prikrivanje podočnjaka. Nego, jeste li znali da istočnjaci podočnjake nazivaju 'nakupljenim i neisplakanim suzama onih koji potiskuju osjećaje'?