OSJETLJIVA KOŽA

Čime mame njeguju bebe i sebe?

10.06.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Koža novorođenčeta je deset puta tanja od kože odraslih, a njega koja je dobra za bebu ne može biti loša ni za majku. Znajući da je toliko tanka i osjetljiva, nijedna majka neće bilo čime njegovati svoju bebu

Kako bi izbjegle pelenski osip i atopijski dermatitis, koji se najčešće javlja na pregibima u vidu isušene i žarko crvene kože, majke se pouzdaju u pomoć nekolicine proizvoda.

'Što prirodnije, to bolje' mantra je svake majke i savjesnog kozmetičkog brenda, u čijim linijama za bebe sigurno neće naći uzročnike iritacija i alergija, poput sintetskih boja i mirisa, parabena, mineralnih ulja, ftalata… Kako imaju pametnijeg posla od proučavanja deklaracija svakog proizvoda, mame najčešće pronađu dva-tri brenda kojima vjeruju i čije proizvode ne koriste samo za njegu bebine nego i svoje kože.

Takav ugled uživa nekoliko brendova, recimo Mustela, koja je postala sinonim za njegu osjetljive dječje kože, ali i za superrastegnutu kožu majki tijekom trudnoće
Iz hi-tech laboratorija francuskog stručnjaka za hipoalergenu kozmetiku Pierre Fabre dolaze čak dva pouzdana brenda za njegu mama i beba, Avène i A-Derma, čija se bogata linija Exomega temelji na prirodnim ekstraktima zobi Rhealba, slavne po visokoj koncentraciji umirujućih aktivnih sastojaka.

Unutar linije Nivea Baby Pure & Natural pojavile su se uvijek potrebne (i povoljne) vlažne maramice na bazi kamilice, kao i losion za pranje, koji na prirodan način sprečava pojavu osipa i iritacija.

Provansalski brend prirodne kozmetike na bazi aktivnih sastojaka mediteranskog bilja i hranjivog karite maslaca, L'Occitane, unutar svoje linije Maman & Bebe nudi pjenušavi gel, losion, vodicu i kremu za njegu mamine i bebine kože.

Naravno, tu je i neizostavni Melem, domaći balzam kojem vjerujemo više od 30 godina pa je spontano postao pridruženi član svake obitelji.