TEŠKO IM JE ODOLJETI

Četiri najpopularnija modela: Ovo su tenisice koje ćemo ove godine kupovati 'šakom i kapom'

26.07.2020 u 12:17

Bionic
Reading

Saznali smo iz prve ruke koji će modeli tenisica narednih mjeseci priželjkivati trendseterice diljem svijeta. Sve će se vrtiti oko četiri modela od kojih su neki iznenadili, a neke smo voljeli i prethodnih sezona. Provjerite imate li već u svom ormaru ove modele ili biste ipak trebali upotpuniti svoju kolekciju tenisica

Proteklih sezona trendseterice su naprosto obožavale 'ružne' predimenzionirane tenisice koje smo viđali na ulicama gradova diljem svijeta, a jedina druga opcija bile su klasične bijele tenisice koje pristaju uz sve modne odabire. No, u 2020. modni vizionira su ipak začinili ponudu.

Iako će klasične bijele tenisice još uvijek biti jednako tražene, sve više trendseterice u narednim će mjesecima tragati za odvažnijim modelima tenisica, a koja će točno četiri modela biti 'in' u ostatku ove burne godine, provjerite u nastavku.

Minimalističke bijele tenisice

Zahvaljujući pomami koju su izazvale klasične bijele tenisice s potpisom brenda Veja, nakon što ih je nosila Meghan Markle, klasične bijele tenisice postale su veliki hit. Nekoliko sad već kultnih modela pojavio se u proteklih godinama, kao što je primjerice Adidasov Stan Smith model. Ove provjerene tenisice bit će jednako tražene i u 2020.

Tenisice s platformom

Tenisice s debelim džonom ili kako se još kaže s platformom nisu novost. U 2018. i 2019. bile su veliki hit među trendsetericama. Ovaj su model u svoje kolekcije uvrstili Gucci, Ganni, Alexander McQuen, Fila, Reebok i brojni drugi brendovi. Tenisice s potpisom Alexandera McQueena prodaju se svake dvije minute, što dovoljno govori o tome koliko je ovaj trend popularan. I narednih mjeseci žene diljem svijeta željet će u svoj ormar uvrstiti ovaj ili sličan model s povišenim džonom.

Tenisice u jarkim bojama

Predimenzionirane tenisice neupitno će biti 'must have' i u 2020. godini, no umjesto u neutralnim nijansama, ove godine trendseterice će birati modele u jarkim bojama kakve smo imali prilike vidjeti na revijama modnih kuća Balenciaga i Gucci. I zato ćemo retro 'tatine' tenisice ove godine na policama trgovina sve češće viđati u živim bojama, s fluorescentnim detaljima i/ili kontrastnim tonovima.

Retro tenisice za trčanje

Prema Lystovom izvještaju za prvo tromjesečje 2020. 'potražnja za tenisicama s potpisom brenda New Balance širom svijeta raste iz dana u dan'. Pretraživanja su porasla za 41% u odnosu na prethodno razdoblje zahvaljujući brojnim slavnim trendsetericama i modnim blogericama koje su ove tenisice uvrstile u svoju kolekciju. No, ne morate nužno posegnuti za New Balance tenisicama. Brojni brendovi imaju slične modele tenisica za trčanje koji se savršeno uklapaju u elegantne stajlinge.