STIL BEZ GREŠKE

Cate Blanchett danas slavi 51. rođendan: S pravom je zovu kraljicom crvenog tepiha

14.05.2020 u 16:02

Bionic
Reading

Australska glumica Cate Blanchett jedna je od onih dama koje kao da su rođene s nepogrešivim osjećajem za stil

Osim što oduševljava svojim glumačkim talentom, Cate je miljenica modnog svijeta koju često zbog stajlinga nadahnutim zlatnim dobom Hollywooda uspoređuju i s filmskom ikonom Katherine Hepburn, legendarnom glumicom s vrhunskim stilom - a upravo je za ulogu Hepburn u filmu 'Aviator' dobila i Oscara.

  • +19
Cate Blanchett Izvor: EPA / Autor: ETTORE FERRARI

Cate je prvu zapaženu ulogu ostvarila još 1998. u filmu 'Elizabeta' gdje je ostvarila nezaboravnu rolu kraljice Elizabete I, a mnogi je sjećaju i kao Galadriel iz 'Gospodara prstenova'. Od tad samo niže impresivne uloge, a istovremeno osvaja i genijalnim izdanjima.

Njezin je modni stil istovremeno i klasičan i avangardan, a njezina su izdanja s crvenom tepiha redovito vrlo visoko na top ljestvicama najbolje odjevenih. Zahvaljujući njezinoj stilistici Elizabeth Stewart čije su klijentice i poznate stanovnice Hollywooda - Julia Roberts, Jessica Chastain i Amanda Seyfried, Cate nam je priuštila neka od doista nezaboravnih outfita na dodjelama nagrada. Slavna glumica vjerna je godinama modnim kućama Alexander McQueen, Givenchy i Armani Prive, čije kreacije odgovaraju njezinoj osobnosti.

Uvijek posebna i drukčija ova lijepa glumica koja danas slavi 51. rođendan, prava je modna inspiracija, a ne libi se ni modnih recikliranja pa je u Cannesu prije dvije godine nosila senzacionalnu večernju haljinu (Armani Privé) u kojoj se pojavila na dodjeli Zlatnih globusa 2014.

'Ne vidim razlog zašto se ova prelijepa haljina izrađena od skupocjene čipke u koju je utrošeno puno sati rada ne bi mogla nositi još jednom', rekla je tad Blanchett.

Slavna plavuša koju možemo gledati i u HBO-ovoj seriji 'Gospođa Amerika' u sklopu MAXtv-a ne boji se ni eksperimenata s frizurama ili bojama kose (sjećamo je se i kao brinete, ali i crvenokose), a odlično joj pristaje i duga i kratka kosa.

Bezvremenski stil Cate Blanchett razlog je zašto i se i u pedesetima za nju otimaju modne kuće pa je zaštitno lice parfema Sì by Giorgio Armani.