KOREKTORI

Čarobni štapić za porculanski ten

04.06.2010 u 15:59

Bionic
Reading

Što bismo bez korektora?! Vješto prikriva sitne nepravilnosti, služi za 'hitne popravke', a u nuždi može poslužiti i kao puder

Svaki čarobni štapić treba koristiti mudro, pa tako i korektore. Pretjerivanja se uvijek pokažu lošima, što je najočiglednije u slučaju neumjerenog kamufliranja podočnjaka ili prištića. Što se više trudite prikriti takav problem, on postaje sve veći.

Kad vidi ženu koja je obilno zažbukala podočnjake, poznati vizažist Dick Page, inače Shiseidov umjetnički direktor, kaže da se uvijek zapita što se, zaboga, krije ispod tolikih slojeva. Zato on i njegovi kolege podočnjake i slične nesavršenosti uopće ne pokušavaju potpuno maskirati. Njihovo je bogato iskustvo pokazalo da je estetski mnogo prihvatljivije kad se nepravilnosti lagano naziru nego kad 'maskirni' slojevi bodu u oči.

Imate li dojam da uporno gubite bitke u ratu s podočnjacima, lagano ih prikrijte tekućim korektorima u kistiću. Nanesite nekoliko točkica dužinom podočnjaka i nježno ih utapkajte prstenjakom da se stope s bojom kože. Ostale nepravilnosti, poput ispucanih kapilara, prištića ili pjegica, vrhunski make-up artisti kamufliraju kremastim korektorima u stiku.

Raznobojni korektori postoje s razlogom jer služe prikrivanju raznolikih nepravilnosti. Podsjećamo, za crvenkaste ispade, poput prištića ili ispucanih kapilara, pomažu korektori zelene boje, a za tamne i ljubičaste podočnjake, korektori bež boje za nijansu svjetliji od boje tena.

Želite li svoje vizažističke vještine podići na višu razinu, upotrijebite korektor za osvjetljivanje tena i sjenčanje crta lica. Nanesite nekoliko točkica (recimo, kultnog YSL-ova Touche Eclat) u unutarnji i vanjski kut oka, neposredno ispod luka obrva i na jagodice pa ih utapkajte prstom. Korektor može poslužiti i kao podloga za ruž, a pritom je važno da ga dobro razmažete prema rubovima usana.

Za toplih ljetnih dana, kad se ne savjetuje nošenje teške šminke, dovoljan je korektor. U slučaju nužde možete mu dodati malo hidratantne ili kreme sa zaštitnim faktorom i tako ga 'pretvoriti' u puder.