UŽIVAJTE U BLAGDANIMA

Čarobni novi trendovi božićnog uređenja

10.12.2015 u 07:02

  • +6

Božićni ukrasi

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Božićne dekoracije svake su godine jednako zanimljive i privlačne, a ovogodišnji trendovi nude četiri različite priče u kojima ćete se lako pronaći

Nostalgične uspomene

Impresionizam je osnovna inspiracija ovog stila koji je i suvremen i ženstven. Toplim tonovima bijele, nježnoplave i svijetlosive naglašava se nedorečena priroda živog ambijenta. dok srebrni i zlatni dodaci stvaraju suvremene akcente.

'Skice mrtve prirode, rukom pisana pisma, požutjele novine, glazbeni simboli, perje i cvijeće, pojavljuju se kao uspomena gotovo zaboravljenih vremena. U kombinaciji s organskim oblicima stvaraju slikovite ambijente koje možete nadopuniti finom čipkom i materijalima koji će istaknuti zlatne i srebrne odsjaje, kristalne strukture, efekte inja i mjehurića. Svjetlosnim efektima pojačat ćete umjetnički dojam, intimu i iluzornost prostora', objasnila je dipl. ing.arh. Monika Galović Rolich iz Interijernet.hr-a.

Mistična oda - strastvena i dramatična

Svoje korijene ovaj stil nalazi u književnom razdoblju romantizma, bajki, fantazije, poezije i pretvara ih u čaroban i tajnovit dekorativan stil. Paleta boja u rasponu od crne, sive i tamnosmeđe dominira kao pozadina u kombinaciji s toplim zlatnim i temperamentnim crvenim detaljima.

Povijesni, mistični i bajkoviti simboli služe kao modeli za maštovite motive i uzorke koji svojim kombinacijama stvaraju neobične oblike. Ogledala, slike, fotografije, lak i patina u kombinaciji sa staklom, šljokicama i svakodnevnim materijalima poput trapera odaju izvore inspiracije u modernom dizajnu koji će se sjajno uklopiti s mističnim ugođajima.

Čudnovati dnevnik - nezavisni i hrabar

Ovaj dekorativni stil inspiriran je strujama suvremene umjetnosti - od apstraktne do ulične. Kombinacije boja dolaze iz palete svježe naranče, kremastog nugata, delikatne ružičaste, svježe metvice i tamno ljubičaste dok se neutralnim tonovima, poput antracita i svijetlosivog flanela ublažuje intenzitet boja, kaže dipl. ing.arh. Monika Galović Rolich.

Četkasti udarci, sprej efekti i grafiti poslužit će kao inspiracija za strukturu i obrazac efekata ulične umjetnosti. Motivi, uglavnom crtani kao figure podebljanih obrisa, stvaraju nekonvencionalne učinke dok materijali poput laminata i PVC-a pojačavaju divlje, šarene i eksplozivne efekte. Dodatno će ih naglasiti oslikani motivi, vezovi, naljepnice, pisma i digitalni tisak.

Inventivna himna - elegantna i vješta

Fokus je ovog stila avangardni dizajn izveden u tradicionalnim materijalima, zanatskim tehnikama i proizvodnim procesima koji čine baštinu različitih stranih kultura. Stil u paleti boja poput bijele, škriljevca, benzina, senfa i sivo-zelene, identificiran kao inventivna himna nudi sofisticiranu kombinaciju tradicionalnih i modernih značajki, ali  pruža iznenađujuća taktilna iskustva. Namjerne nepravilnosti su postale zaštitni znak ovog stila. Raznovrsni uzorci i dizajn, motivi s korijenima u etničkim kulturama i folkloru protive se apstraktnim geometrijskim obrascima prikazanim na keramici, drvu, metalu i koži. Složene eksperimentalne mješavine oblika, materijala i uzoraka odražavaju fuziju kultura i stvaraju svoj dizajnerski potpis, objašnjava dipl. ing.arh. Monika Galović Rolich.