HRVATSKA REALNOST

Čak 40 posto zaposlenika na posao ide s grčem u želucu

  • Autor: Agencija Vlm
  • Zadnja izmjena 27.09.2011 19:13
  • Objavljeno 27.09.2011 u 16:23
stres posao

stres posao

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Sretnika koji rade posao koji vole svega je 26 posto. Mnogi su, pak, izgubili sva zadovoljstva kad su prihvatili viši položaj i plaću

Čak 40 posto zaposlenika u Hrvatskoj na posao ide s grčem u želucu. Većina smatra da je promašila struku, mnogi ne mogu dobiti posao u struci, neki se osjećaju nedoraslima svojim radnim zadacima, a neki, odgovorili su anketarima portala MojPosao, prisiljeni su raditi i ono što prema pravilima struke ne bi trebali.

Neki od četiristotinjak ispitanika koji su kazali da ne vole svoj posao tvrde i da su im svako zadovoljstvo na radnom mjestu uništili loši odnosi s nadređenima ili kolegama. Druga su najbrojnija skupina oni koji su iskusili što znači raditi posao koji se voli, ali više nisu te sreće.

Takvih je 34 posto, a većina je zbog krize ili ostala bez posla ili je raspoređena na novo radno mjesto. Pritom se osjećaju prilično frustriranima jer im ono ne odgovara ni prema znanju ni prema odgovornostima. Neki su, pak, prihvatili ponudu za napredovanje i bolju plaću i pritom ostali – razočarani.

Sretnika koji trenutačno rade posao koji vole svega je 26 posto. Većina radi posao za koji se školovala, ne žale se ni kad im plaća nije vrhunska jer zadovoljstvo nalaze u dinamici posla, mogućnostima napredovanja i usavršavanja te dobrim međuljudskim odnosima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi