MODNO CARSTVO

Brz uzlet i još brži pad Ivanke Trump

19.02.2017 u 07:00

Bionic
Reading

Mnogi se pitaju hoće li sada, nakon što je njezin otac i službeno postao 45. američki predsjednik, sav trud koji je godinama Ivanka Trump ulagala u svoj brend, nestati preko noći. Zbog kampanja po društvenim mrežama, hajka koja se podignula uvelike utječe na pad popularnosti, a otkako su njezinu odjeću, obući i modne dodatke sa svojih polica izbacile najpoznatije robne kuće, ne nazire se pozitivan kraj

Čak i da ne pratite pretjerano modu, zasigurno vam nije promakla hajka podignuta protiv brenda s potpisom Ivanke Trump, kćeri miljenice novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Otkako je njezin otac krenuo u predsjedničku kampanju, a osobito nakon što je i izabran za 45. predsjednika Sjedinjenih Država, vrijednost samog brenda pada naočigled.

A sve je dodatno pojačala i kampanja po društvenim mrežama, pod hashtagom #GrabYourWallet, koja otvoreno poziva na bojkot svih proizvoda koji nose u sebi ime Trump. Stoga nikoga ne čudi kada se postavi pitanje: što se točno dogodilo da brend Ivanke Trump i popularnost koju je imala padne tako brzo i što će se zapravo sada sa svime uloženim dogoditi?

Kampanja Grab Your Wallet, već je od rujna prošle godine krenula s huškanjem kupaca da bojkotiraju sve povezano sa samim Trumpom i njegovim biznisom. Sam bojkot je zapravo pokrenut kako bi se poslala poruka prodavačima koji surađuju s Trumpom, da ga 'udare' gdje najviše 'boli' - u njegov bankovni račun.

Ipak, robne kuće poput Nordstorma, izjasnile su se kako taj brend sa svojih polica nisu izbacili zbog cjelokupne kampanje, već zato što jednostavno nemaju neki profit od toga. Upravo je Nordstorm objavio kako su u posljednjoj fiskalnoj godini od prodaje odjeće, obuće i modnih dodataka Ivanke Trump zaradili tek 14.3 milijuna dolara, a to je nešto malo više od 0.1 posto ukupne dobiti kuće. Brend Ivanke Trump vjerojatno se kupovao samo zato što mu je Nordstorm dao poziciju, pa su kupci smatrali da onda to nešto i vrijedi ako već to i nude.

  • +4
Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ako je vjerovati tim podacima, onda im zasigurno odjeća Ivanke Trump neće nimalo nedostajati na policama, sada kad je više nema. Zbog svih tih događanja Trumpova će miljenica morati pronaći drugi način kako bi se probila kako na američko, tako i svjetsko tržište, jer će u suprotnom sav uloženi trud na kraju biti čisti promašaj.

Unatoč svemu njezina tvrtka i dalje se trudi, a najavili su kako će se do kraja ove godine njihovi proizvodi naći na policama čak tisuću robnih kuća i dućana, što bi značilo da neki od njih ipak vide pozitivne mogućnosti i dobru zaradu u svemu.

  • +3
Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras