ENGLESKI VEZ

Brojke ne lažu: Modni komadi s ovim detaljem vladaju ljetnom sezonom, a jasno je i zašto

28.06.2021 u 10:07

Bionic
Reading

Komadi s detaljem prozračne i lagane čipke od prirodnih materijala s razlogom su dobrodošli u ljetnim mjesecima jer koži dopuštaju da diše i po najvećim vrućinama, a upravo ove godine slove za najtraženije

Poznata modna tražilica Lyst nedavno je otkrila da su od početka lipnja pretrage za modnim komadima od čipke, točnije onima ukrašenim takozvanim engleskim vezom porasle za 282 posto. Haljine, topići i suknje sa ovim prepoznatljivim detaljem sada uživaju ogromnu popularnost kod modnih kupaca diljem svijeta.

Komadi ukrašeni engleskim vezom posljednjih godina postali su tradicionalnim prizorom u ljetnim mjesecima, a u svoje aktualne kolekcije uvrstili su ih jedni od najvećih dizajnerskih brendova današnjice poput francuskih modnih kuća Dior i Chloé. Romantičnog prizvuka, većina komada ukrašenih engleskim vezom stvoreni su od čvrstih, pamučnih tkanina, a zahvaljujući posebnom dizajnu, ovom prepoznatljivom tipu veza daruju moderan i svjež izgled.

Haljine s engleskim vezom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ove sezone posebno se izdvajaju modni kompleti s detaljem engleskog veza a kakvi dominiraju policama trgovina. Svojim stajlinzima, modne ovisnice s Instagrama dokazale su da će odjevni komadi sa engleskim vezom činiti idealan kontrast grubim materijalima poput trapera, a uz par klasičnih sandala uspijevaju stvoriti trendovske i bezvremenske odjevne kombinacije.

Modna inspiracija: Kako ovoga ljeta nositi komade s engleskim vezom