PROZRAČNA JE I HLADI

Odjeća od lana dugo nije bila tako poželjna kao ovoga ljeta, a ako je nosite na ove načine sigurno nećete izgledati staromodno

24.06.2021 u 07:01

Bionic
Reading

Visoke temperature zahtijevaju nošenje laganih i prozračnih prirodnih materijala kao što je lan, koji je apsolutni ljetni hit - barem ako je suditi po aktualnim kolekcijama na policama trgovina

Postoje trenuci kada jednostavno znate da je počelo ljeto, a osjećaj lana na koži jedan je od njih. Niti jedna tkanina tako dobro ne utjelovljuje toplu sezonu u godini od ovog vječnog materijala, stoga ne čudi činjenica što se uvijek nalazi u ljetnim kolekcijama dizajnerskih brendova, a zatim i u našim ormarima.

  • +46
Odjevni komadi od lana Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Osim što je ovoga ljeta popularan kao nikad prije, materijal lana podjednako je udoban za nošenje. Prirodna vlakna dobivena iz lana izuzetno su prozračna, a imaju i rashlađujući učinak na kožu što je itekako dobrodošlo pri borbi s ljetnim vrućinama.

Laneni komadi u svijetlim, prirodnim tonovima sada su posebno popularni što je zapravo idealno jer ih čini bezvremenskim i samim time isplativom modnom investicijom.

Kako ovoga ljeta nositi lan?

Kada govorimo o lanenim komadima, modni stručnjaci slažu se da najbolje izgledaju u monokromnom izdanju ili kombinaciji s komadima drugih, prirodnih tonova.

Laneni komadi jedni su od onih uz pomoću kojih u ljetnim mjesecima u trenu možemo stvoriti stajling luksuznog dojma kombiniramo li ih sa zlatnim nakitom i trendovskim siluetama obuće od kože, po mogućnosti verzijama u luksuznoj boji konjaka, smeđoj ili klasičnoj, crnoj boji.

Poželite li lanenim komadima naglasiti sportsku estetiku nećete pogriješiti kombinirate li komad poput lanene košulje s opuštenim jogger hlačama, a predimenzionirana verzija ovog lanenog komada činit će idealnu alternativu nošenju haljine za plažu.