ČITATELJI AUTORI

Brišem te i zaboravljam...

03.03.2010 u 15:00

Bionic
Reading

Što je ljubav? Samo osjećaj, samo izlika za sanjarenje...

Pa može i tako. Ali opet i ne.

Svi kažu da je Amor slijep, a ja bih se mogla složiti s time. Krenimo ispočetka...

Ja sam Ivana.

Sama i sretna sam. Ili je to samo izlika da moji prijatelji ne vide da mi fali 'ono nešto', ono nešto pravo i posebno. Možda samo ja mislim da ljubav nije nešto neophodno, da je to luksuz, a ne potreba. Vodim se onom pjesmom Olivera Dragojevića: 'U ljubav vjere nemam.'

Znam i sama da to zvuči pomalo grubo i oholo. Ali kad bolje razmislim o tome, to ima smisla. Želim reći, ako ste traumatizirani pojedinim iskustvom u ljubavi, sva snaga, moć i ta čarolija ljubavi se topi kao kocka leda na užarenome suncu. Zvučim kao da imam predrasude iako sam i sama protiv njih, ali to je možda zapravo tako.

Ne shvaćate me? Možda sada hoćete.

Moje iskustvo je bilo to da sam se zaljubila u jednu vrlo, vrlo pogrešnu osobu. Zapravo, osoba nije bila pogrešna, ali vrijeme i okolnosti jesu.

Mislila sam ako nekoga voliš samo kao prijatelja da ti je jasno što hoćeš. Ali meni to ni sada nije jasno.

Srce mi je slomio na milijune komadića. Rado bih da mogu ponovno svoje srce izvaditi, zaželjeti da je sve u redu, da nikada nije ušao u moj život, ali to, nažalost, tako ne može.

Izdao me je, povrijedio i iz 'samo slučajnog prolaznika' postao puno, puno više.

Da je u mojoj mogućnosti, vratila bih vrijeme unazad... Pristala bih na sve ono na što nisam, više bih pokazivala svoje emocije, dokazala bih da nisam santa leda i da se svaka njegova bol i mene tiče.

A sada, ja žalim zbog njegovih postupaka, jer neki su i moji. Ta famozna treća osoba je postojala, postoji još uvijek... Tu je između nas, stoji kao zid i, nažalost, nikad se ne miče.

Samo stoji tu, kao da je zacementirana. Konstantno je tu. Kao top na šahovskoj ploči. Ja sam kraljica i ona me vreba. On je pijun, a ona top na svaki njegov potez, stalno prijeti da će ga maknuti.

Njemu hvala za uspomene, riječi i dodire. Iako moj svijet razara svakom svojom riječi. Iako su tako hladne, hvala mu na njima. Brišem ga? Ili ne?

Predajem se jer ne znam kako dalje...

Želite li nam i vi poslati neki tekst s porukom ili jednostavno želite podijeliti s čitateljima neko vlastito iskustvo, slobodno nam pišite na mail: tekstovi@t-com.hr.