poželjan dizajn

Brend nastao prije 38 godina nova je modna opsesija: Sada svi žele ove odvažne haljine

26.03.2023 u 07:36

  • +9

Ann Demeulemeester

Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Na modnoj karti sjaji se nova zvijezda. Kendall Jenner, Hunter Schafer, pa čak i Manu Ríos primijećeni su kako nose komade iz debitantske kolekcije Ludovica de Saint Sernina za Ann Demeulemeester

Početkom ožujka Ludovic de Saint Sernin u Pairizu je predstavio svoju prvu kolekciju kao umjetnički direktor kuće Ann Demeulemeester osnovane prije 38 godina. Kako bi kreirao svoju prvu kolekciju zamišljenu kao odu belgijskoj dizajnerici, Ludovic de Saint Sernin pregledao je čak 80 lookova iz arhive brenda u potrazi višestrukim nadahnućima.

Dodir Ludovica de Saint Sernina , poznat po svojim evokativnim kratkim hlačama i majicama bez rukava, neizbježno je vidljiv na nekoliko predmeta iz kolekcije; dovoljno je pogledati mrežaste bodije za muškarce, seksi lepršave baršunaste haljine, prozirne košulje, ali i svilenkaste duge suknje rezane ukoso koje su se lepršale oko nogu modela.

Hunter Schafer Izvor: Profimedia / Autor: Jon Kopaloff / Getty images / Profimedia

Zvijezde ne mogu odoljeti kreacija Ludovica de Saint Sernina za Ann Demeulemeester

Nekoliko dana kasnije, tijekom svečane dodjele Oscara kreacije ovog francuskog modnog dizajnera našle su na crvenom tepihu koji je ove godine bio u boji šampanjca. Glumica iz 'Igara gladi', Hunter Schafer zapalila je atmosferu u dugoj svilenoj suknji uparenoj s mikro-topom ukrašenim perjem, a upravo je taj stajling bio onaj koji je zatvorio posljednju modnu reviju Ann Demeulemeester.

Kasnije je došao red na Manua Ríosa koji se pojavio u crnom odijelu savršenog kroja također iz kolekcije Ann Demeulemeester, koje je kombinirao s otkopčanom bijelom košuljom. No, onda je svu pažnju otela Vittoria Ceretti, odjevena u dugu prozirnu crnu haljinu, ispod koje se naziralo donje rublje iste boje.

Posljednja u nizu koja je podlegla šarmu kreacija Ludovica de Saint Sernina za Ann Demeulemeester je Kendall Jenner. Njezina stilistica na Instagramu je podijelila Kendallinu fotografiju na kojoj je odjevene u još jedan look prikazan na revije modne kuće Ann Demeulemeester za jesen/zimu 2023./2024.: top izrađen od vune u boji čokolade, a uz to odgovarajuću dugu svilenu suknju, varijacija one koju je nosila Hunter Schafer na dodjeli Oscara. Pitanje je smo tko će idući pokleknuti pred šarmom ove modne kuće.