udobno i chic

Počinje sezona tenisica: Nosit ćemo ih od jutra do mraka, a ovi modeli bit će najveći hit

15.03.2023 u 06:08

Bionic
Reading

Teško da bilo koji par cipela u proljeće može zamijeniti dobar par tenisica. Ove godine kolekciju obuće koja se može pohvaliti udobnošću, ali i stilskom dotjeranošću upotpunjavaju modeli koji podižu baš svaki izgled, a dolaze u dovoljno boja da zadovolje svaku ljubiteljicu tenisica

Iako je izbor itekako velik te postoji doslovce tisuću opcija između kojih se može birati, prema riječima stručnjaka za prognoziranje trendova - hit modeli tenisica za sezonu pred nama mogu se podijeliti u tri kategorije. 'Modeli koje su odobrile it djevojke, retro tenisice i futuristički stilovi su tri vladajuće kategorije', kaže Kendall Becker, urednica modnih i beauty trendova u Trendalyticsu.

Tenisice koje nose i vole it djevojke

Tenisice koje su odobrile it djevojke minimalističke su u smislu siluete i palete boja, ali to ne mora značiti da moraju biti potpuno bijele. Neke varijante dizajnerskih tenisica, poput modela Nama brenda Chloe, opremljene su detaljima poput teksturirane površine u različitim kombinacijama boja koje odgovaraju baš svakom stilu.

Kremaste nijanse, uz nevjerojatne kombinacije boja, ključna su kombinacija za privlačenje pogleda. Ako želite oponašati isti stil it djevojaka u 2023., potražite bijele ili krem tenisice s malim promjenama u dizajnu – suptilne blok boje, niz tekstura ili moderne siluete.

Retro tenisice

Modni znalci već dugo izvlače svoju kolekciju tenisica iz prošlih desetljeća. Bacite oko na minimalizam 90-ih ili visoke modele hrabrih boja inspirirane 80-ima jer taj senzibilitet ne pokazuje znakove prestanka ni u 2023.

Prema riječima stručnjaka, retro stilovi itekako ostaju zastupljeni u 2023. Kao što je poznato, crne tenisice Adidas Samba postale su viralne 2022., a nosile su ih Kendall Jenner, Kaia Gerber i Bella Hadid. 'Trenutno bilježe skok od 318 posto u pretraživanjima u odnosu na prošlu godinu i porast od 1233 posto u broju na društvenim mrežama', kaže Becker.

No, prema njezinim riječima, svakako se isplati obratiti pažnju na Asics. 'Taj brend trenutačno ima porast pretraživanja od 37 posto u odnosu na prošlu godinu', kaže ona. Ako se ne želite fokusirati isključivo na određeni brend tenisica i umjesto toga vas privlače trendovske boje, Becker savjetuje potražiti nostalgične nijanse poput baby plave, sive, smaragdne i narančaste. Alternativno, pripazite na naslijeđene brendove, poput Pume i Asicsa, koji su specijalizirani za elegantnije, uže stilove što pristaju uz nogu, ili tradicionalne siluete 'tatinih tenisica'.

Futuristički modeli

Futuristički stil ove sezone doživljava svoj trenutak te se susreće s klasikom, naslanjajući se na gorpcore (odnosno trendi chic kampiranje). Potvrđuju to i brojke – futuristički stil imao je porast pretraživanja od 652 posto u odnosu na prošlu godinu, a utilitaristička estetika rasla je 21 posto u odnosu na prošlu godinu.

Kako biste ovaj trend uključili u svoju garderobu za nadolazeću godinu, potražite tenisice s platformom, tehničkim elementima poput remena ili detalja s bungee užetom te šarenim uzorcima boja. Odlična inspiracija krije se u street styleu, gdje se sportske tenisice nose uz inače tradicionalno ženstvene komade poput haljina s volanima ili suknji u pastelnim nijansama, boji lavande ili dječje ružičastoj.

  • +5
Hit tenisice za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije