LOŠA GODINA

Brakovi slavnih Hrvata raspadaju se zbog preljuba

20.05.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Dijana Čuljak Šelebaj, Dario Smoje, Danilo Šerbedžija i Uršula Tolj, samo su neki od domaćih celebrityja koji su nedavno objavili da napuštaju bračnu luku

Prijenos kraljevskog vjenčanja osigurao je dozu nužne godišnje bajkovitosti, a nakon toga brzo smo se prizemljili u žutu realnost. A ona se sastoji od poražavajućih statistika i brojnih vijesti o razvodima. Najslavnije su prošli Dijana Čuljak Šelebaj i Vladimir Šelebaj, čije su brakorazvodne korake novinari marljivo pratili i bilježili na svim postajama ljubavnog kraha. Iako su kuloarska šuškanja krenula već u listopadu, kao što to obično biva, konačnu potvrdu o raspadu njihova sedmogodišnjeg braka dobili smo tek prošli tjedan, kad je osvanula vijest da je producent i direktor Uprave Validus napustio urednicu HTV-ova 'Dnevnika' radi 37-godišnje Zadranke, opojna imena - Mišel

Dijana Čuljak Šelebaj i Vladimir Šelebaj

'Da, istina je, Vladimir i ja više ne dijelimo istu adresu. Sporazumno smo se dogovorili prije petnaest dana', potvrdila je Dijana Čuljak Šelebaj, koja je odbila davati druge izjave, prvenstveno zbog njihove sedmogodišnje kćerkica Lare Viktorije
I dok urednica nastoji da se razvod što civiliziranije riješi, zaljubljeni Šelebaj često se može vidjeti u Fijanovoj ulici gdje živi njegova nova odabranica. Ona je iz novinarske struke, a, prema pisanju Storyja, navodno je u romansi s poduzetnikom već nekoliko mjeseci.

Još jedan razvod koji je podigao domaću prašinu, bila je vijest o preljubu nogometaša Daria Smoje. Iako se čini da je nestašni Dario više puta posrnuo u nastojanju da ostane vjeran bračnim zavjetima, najviše je odjeknuo njegov posljednji izlet, sa 25-godišnjom riječkom manekenkom i pravnicom Ivom Kastrapeli. Par se navodno bez skrivanja ljubio u riječkom klubu Phanas. Njegova supruga, bivša manekenka Kristina Smoje očito je zaključila da je to bila posljednja kap u njihovom poljuljanom odnosu te ga je odlučila ostaviti nakon jedanaest godina ljubavi.

Prijatelji bliski paru rekli su za isti časopis da je brak bio gotov u trenutku kad je suočila Daria sa sumnjama koje je imala i kad je on priznao nevjeru. Istog dana spakirao je kofere i otišao u Rijeku, a Kristina je iznajmila veliki stan koji je dijelila sa suprugom svom prijatelju i bivšem dečku Frani Barbieriju. Najveća potpora u teškim danima Kristini bile su njezina prijateljica Sanja Duggan i bliska prijateljica Ivana Gotovac koja će Kristinu zastupati u brakorazvodnoj parnici.

Da ne zaostajemo u stranim trendovima preljuba, dokazao je i bivši kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger koji se zbog otkrivene nevjere rastao od supruge Marije Shriver nakon 25 godina braka. Naime, steroidni Arnie nije ostao imun na čari kućne pomoćnice s kojom je prije deset godina začeo dijete, što je nedavno otkriveno, a nije ni pokušao pribjeći demantiranju već je sve otvoreno priznao uz pokajnički vapaj javnosti. Upravo je ta tajna koju je otkrio supruzi kad je odstupio s mjesta guvernera poljuljala njegov brak. Maria je doslovno poludjela i iselila se iz obiteljske vile. 'Ne postoji opravdanje, iskupit ću se zbog toga jer sam povrijedio one koje volim', stoji u priopćenju bivšeg glumca.

Bodybuilder, glumac i guverner i nećakinja predsjednika Johna F. Kennedyja, bili su oduvijek neobičan spoj zbog Marijinih demokratskih korijena i Arnoldovih republikanskih sklonosti. U braku su dobili četvero djece u dobi od 14, 18, 20 i 21 godine, a kako će razdvojenost roditelja utjecati na njih, objasnili su u priopćenju javnosti: 'Mi smo i dalje roditelji četvoro djece, oni su i dalje svjetlo i središte naših života.' Par je zamolio za suosjećanje i poštovanje privatnosti tijekom razvoda.

Danilo Šerbedžija i Lavinia Stubbs

A da za razvod braka nije uvijek nužno fatalna prisutnost treće osobe potvrdili su prošli tjedan redatelj Danilo Šerbedžija i producentica Lavinia Stubbs. Oni se, naime, rastaju nakon samo dvije godine braka u kojem se rodio njihov sinčić Ivan. 'Istina je, Lavinia i ja se razvodimo. Problem je u meni, pa je logičan korak bio da podnesem zahtjev za razvod braka. Ne bih želio da se stekne dojam kako je to bila njezina volja i da je ona za išta kriva, jer to nije istina i to neću dopustiti. Nema tu nikakve senzacije, sve ćemo riješiti sporazumno jer nema nikakve potrebe da se povlačimo po sudovima. Zahvalan sam joj na ljubavi kojom je njegovala naš brak, a i na razumijevanju koje je pokazala sada kada proživljavamo i ove teške dane', izjavio je sin slavnog glumca te ponovio kako im je najvažnija dobrobit njihova sina.

Uršula Tolj

Od navedenih trendova odstupa i poznata HTV-ova voditeljica i spisateljica Uršula Tolj, koja je preuzela inicijativu i navodno našla mlađeg ljubavnika. 'Istina je, suprug i ja smo se prije šest mjeseci civilizirano i mirno razišli, ponajprije zbog naše djece koju obožavamo. Uzroke ne želim komentirati jer su dio naše privatnosti i nadam se da ćete to poštovati', rekla je za tjednik 36-godišnjakinja koja je u braku s grafičkim dizajnerom Sveborom Laburom bila deset godina, a nedavno se navodno i odselila iz stana.

Iako je o bračnoj krizi te navodnoj Uršulinoj nevjeri s manekenom i atletičarom Ivanom Mitrovićem zvanim Mrkvica već pisano u medijima prije pola godine, plavokosa je voditeljica to tada oštro demantirala, baš kao i maneken.