UČINKOVITA PRIRODA

Bottega Verde - prirodna kozmetika iz srca Toskane

10.10.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Ovaj brand koji se uvelike oslanja na tradiciju koja se ugnijezdila između brežuljaka, vinograda i žitnih polja započeo je kao mala prodavaonica ljekovitog bilja sa strašću za majstorskom proizvodnjom i prodajom kozmetike bazirane na prirodnim aktivnim sastojcima

Bottega Verde osnovana je 1972. godine u Italiji, između Firenze i Siene, u Pienzi, malom toskanskom gradiću koji je na UNESCO-voj listi zahvaljujući svomprirodnom, umjetničkom i kulturnom nasljeđu. Danas je sjedište tvrtke u Bielli, 80 kilometara od Milana, a zapošljava oko 700 ljudi te ima vlastite proizvodne pogone i laboratorije za istraživanje i razvoj.

Bottega Verde vjeruje u autentičnu, prirodnu ljepotu. Više od 300 aktivnih prirodnih sastojaka dio su nasljeđana kojem se temelji njezina linija kozmetike.

Jednostavna, izravna filozofija Bottega Verde potpuno je fokusirana na kvalitetu: od ideja o proizvodima do njihovog razvoja, kliničkih testiranja novih ideja i njihovog razvijanja, istraživanja imena proizvoda te načina njihovog pakiranja. Sve se radi unutar tvrtke.

Iz Bottega Verde laboratorija za istraživanje i razvoj, usuradnji s prestižnim talijanskim Sveučilištima u Milanu i Paviji dolaze novi patenti i inovativne ideje:
• Pluridefence: molekula dobivena od prirodnih
aminokiselina koje djeluju protiv starenja.
• Oryzocream: biljni lipoproteinski emulgator s prirodnom
UVA zaštitom.
• Plantadine: biljni lipoproteinski emulgator sa
zaštitnim svojstvima za kožu.
• Plantalmond: biljni emulgator od badema, s hidratantnim,
elastičnim i zaštitnim svojstvima.

Bottega Verde ima širok spektar različitih proizvoda – potpuni asortiman koji pokriva svaki vid njege i tretmana za lice i tijelo s više od 100 novih proizvoda svake
godine. Mnogi od njih su originalni i nemaju ekvivalent na tržištu kozmetike.