IDEJNO RJEŠENJE

Boljim rasporedom do funkcionalnijeg prostora

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Komunikacijske zone su sastavni dio svakog doma. Ipak, previše vrata može stvoriti probleme u uređenju prostora, a njihovim racionalnim uklanjanjem oslobodit ćete dodatni prostor za Vas i ukućane
interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Poštovane,

Imamo trosoban stan od 77 m2 koji bi trebao zadovoljavati potrebe peteročlane obitelji s tri tinejdžerice (koje sada imaju zajedničku sobu). Budući da u stanu ima dosta vrata, prostor nije lako iskoristiv (dosta vrata smo poskidali jer volimo otvoreni prostor). Preuredili bismo ga tako da ima dovoljno mjesta za sve i trebao bi se sastojati od kuhinje, blagovaone, dnevne sobe, spavaće sobe, dječje sobe (možda i dvije), kupaone s WC-om (to nam sada fali) i WC-a posebno.

Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru i pomoći te nestrpljivo iščekujem vaše savjete.

Savjet arhitektice:

Poštovana,

Tlocrtna dispozicija Vašeg stana je dobra, ali za manji broj ukućana, stoga je u Vašem domu nužno stvoriti promjene koje će stvoriti više kvalitetnog prostora za vašu obitelj.

Spavaći trak je u novoj dispoziciji zadržao isti tlocrtni raspored, ali smo sobe prenamijenili u dvije dječje - veća soba za dvoje djece i manja za još jedno. Grupirali smo prostor za djecu, a dodatna pogodnost je i zajednička lođa koja povezuje dvije sobe. Dječje sobe izvedite u živim bojama uz postavu tepisona po cijelom podu.

Vašu spavaću sobu premjestili smo na sam početak dnevne zone, koja je dovoljno velika da i nakon intervencije zadrži funkcionalnost i komociju, ali uz pažljiv raspored pojedinih grupa. U spavaćoj sobi je razdvojena garderobna i spavaća zona, kako bi prostor bio minimalan, ali ipak funkcionalan. Predlažemo ugradbene ormare.
Ovako oblikovana spavaća soba otvara prostor za smještaj blagovaonice u blizinu kuhinje, a na početak dnevne zone, što je idealno.

Vaša je kuhinja male površine, a uz dva smjera komunikacije, iskoristivost prostora svedena je na minimum. Predlažemo da zazidate otvor vrata iz kuhinje prema dnevnom boravku i stvorite dodatni kuhinjski prostor, a kuhinju vizualno povežete otvorom u obliku elipse prema dnevnom boravku, uz koji je smještena staklena konzumna ploha.

Prostor ćete na ovaj način vizualno povećati, a komunikacija kuhinja-hodnik-dnevna zona sasvim je funkcionalna.

Predlažemo smještaj kutne garniture u dnevnu zonu s manjom komodom za TV i nešto zelenila. Klub stolić i stol u blagovaonici izvedite u kombinaciji stakla i metala.
Pod predlažemo u svijetloj boji, kako bi se površina doimala što većom, kao i većinu elemenata namještaja. U blagovaonici predlažemo upotrebu tapete u apstraktnom cvjetnom motivu.

Zonu blagovaonice i dnevnog boravka dodatno naglasite modernim lusterima. Zavjese izvedite u prozračnim, nježnim bojama, kako biste naglasili profinjenost prostora.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi