ODGOVOR JE TU

Biste li pristali na ovaj lijek protiv celulita

28.05.2013 u 09:29

Bionic
Reading

Celulit, estetsko prokletstvo koje pogađa osam od 10 žena, mogao bi postati prošlost. No samo na period od godine do tri

Naime pronađeno je novo oružje u borbi protiv narančine kore. Laserski tretman Cellulaza uključuje uvođenje male i tanke igle u tkivo, a ona potom otapa masti i razbija džepove celulita. Tretman bi vas mogao riješiti celulita na bar godinu dana. Neke žene i do tri godine.

Ova pomalo invazivna metoda novo je sredstvo u borbi za lijepu kožu, a izazvala je veliko medijsko zanimanje. Magazin Sunday Times Style prenio je da novi tretman laserom Cellulaza topi masti zatvarajući džepove u kojima je ona bila te na taj način sprečava nastanak celulita. Bar nakratko.

Ovo je prvi laserski tretman protiv celulita koji je dobio zeleno svjetlo The Food and Drug Administrationa. Znanstvenici sa Sveučilišta Medicine and Dentistry u New Jerseyju su prije dozvole provodili ispitivanje na skupini žena u dobi od oko 47 godina. Dokazali su da tretman sprečava povratak celulita minimalno godinu dana. Kod nekih pacijentica i do tri godine.

Tretman košta 2500 dolara, uključuje lokalnu anesteziju i traje oko dva sata, prenosi Sunday Times. Također stimulira proizvodnju kolagena pa je koža glatkija.


Ostaje pitanje hoće li tretman naići na velik odaziv žena, no ako uzmemo u obzir to da godišnje na proizvode namijenjene za borbu protiv celulita potroše 56 milijuna funti, Cellulaza očito ima svoje klijente. Hassan Shaaban, plastični kirurg iz klinike Sthetix u Liverpoolu, bio je pionir ove metode i sada podučava doktore diljem Europe.

'Celulit klasificiramo po kategorijama od jedan do četiri. Ova metoda najbolje djeluje u stadiju dva i tri. Drugim riječima, žene s puno masnog tkiva prvo će morati izgubiti dio drugim metodama', kaže Shaaban.