PAD POPULARNOSTI

Bili su hit, a sada izlaze iz mode: Ova četiri trenda u svijetu interijera odlaze u zaborav

14.12.2022 u 14:28

Bionic
Reading

Kao u modi, trendovi jednako brzo dolaze i odlaze I kada govorimo o svijetu interijera. Donedavno iznimno popularni trendovi u godini pred nama neće se moći pohvaliti tom titulom, a evo o kojima je riječ prema mišljenju svjetskih dizajnera interijera

Nijanse sive

Sivi interijeri broje zadnje dane ako je suditi po riječima američke dizajnerice interijera Susan Hayward.

‘Sivo obojani interijeri, zajedno s hladnim tonovima općenito na izlazu su s liste trendova. Umjesto toga, vidjet ćemo više boja, istaknutih zidova i toplih tonova koji će zauzeti njihovo mjesto’.

Masivna rasvjetna tijela

Prema Hayward, rasvjetna tijela su se povećala i, u nekim slučajevima, postala prevelika za veličinu određenih prostorija.

‘Nadam se da ćemo ostaviti masivnu rasvjetu iza sebe. Svjetla se stalno povećavaju i često ne odgovaraju mjerilu prostorije. Luster ne bi trebao biti velik kao stol za blagovanje ispod njega, i trebali biste moći prići stolu bez osjećaja da ćete rasvjetno tijelo udariti glavom’.

Plutajuće police

Koncept otvorenih polica posljednjih godina uspio je posebno zaintrigirati ljubitelje interijera I svih onih koji su u životnom prostoru težili stvaranju osjećaja otvorenosti i više prostora za pohranu. Ovaj trend, međutim, s radara trendova mogao bi nestati s dolaskom nove godine.

‘Vidjeli smo naslagane, otvorene police kako su ‘eksplodirale’ na sceni, no mislim da im je odzvonilo. Sada ih vidite u svakoj kuhinji i počele su ozbiljno umarati’.

Dulje police, kako ističe dizajnerica, puno su bolje rješenje od višestrukih polica jer su elegantnije i manje pretrpane.

Pad popularnosti moderno-organskog trenda

Takozvanom moderno-organskom trendu, definiranom kao spoj minimalizma, modernog dekora iz sredine stoljeća i boemskog dizajna, popularnost će značajno početi opadati u godini pred nama, prema riječima dizajnerice interijera Sarah Bowen.

‘Dok je moderna organska proizvodnja bila u velikom porastu početkom 2022., njezina će popularnost vjerojatno doživjeti strmoglavi pad 2023.’, mišljenja je dizajnerica prema kojoj će se ljubitelji interijera početi odmicati od ovoga trenda kako bi izbjegli dizajn interijera koji izgleda previše slično drugim domovima.