RECEPT

Bijela riba na umaku od rajčica

23.03.2011 u 14:37

Bionic
Reading

Rajčice kao da su stvorene da budu dodatak jelima od ribe pa zašto ne iskoristiti tu njihovu prednost i iskombinirati ih s bijelom ribom? Tako ćete dobiti lagan i zdrav ručak koji će s tanjura nestati u svega nekoliko sekundi

Potrebni sastojci:

600 g fileta bijele ribe
800 g pelati rajčice
1 limun
1 glavica luka
100 ml bijelog vina
1 grančica ružmarina
1 lovorov list
1 žličica origana
ekstra djevičansko maslinovo ulje
brašno
sol i papar

Priprema:

Filete bijele ribe očistimo od kostiju i prerežemo po duljini. Začinimo solju i paprom, stavimo u zdjelu, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da odstoje 30-ak minuta.

Marinirane filete ocijedimo, uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u tavi, na vrućem maslinovom ulju, sa svake strane 3-4 minute.

Zatim filete izvadimo na stranu, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša.

Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo dok na pola ne reducira. Zatim dodamo pelate rajčice te ih malo rasporedimo i izgnječimo.

Odmah potom dodamo lovorov list, grančicu ružmarina, po potrebi začinimo s malo soli i papra i na laganoj vatri kuhamo 4-5 minuta.

Zatim u umak vratimo pržene filete ribe i sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. Na tanjure stavimo gotove filete, dodamo umak od rajčice, sve zajedno posipamo s malo origana i poslužimo.

Preuzeto sa stranice Crochef.hr