SVE TAJNE

Bez ovog žene ne mogu, a nije baš ni jeftino

09.12.2013 u 09:44

Bionic
Reading

Izgledati dobro nije baš lako ni jeftino kao što se ponekad čini. Naime, make up torbica s osnovnim sastojcima stoji oko 800 kuna, a maskara je proizvod bez kojeg ne možemo živjeti

Naime, kozmetička torbica u prosjeku sadrži 14 proizvoda, a na samom vrhu najpoželjnijih žene su izdvojile maskaru, eyleiner, korektor za podočnjake. Najpopularniji brendovi pak su Rimmel, Maybeline i Clinique.

A koliko žene vole svoju kozmetičku torbicu te koliko im je bitna za samopouzdanje, potvrđuje i podatak da njih 28 posto nikada ne bi izašlo bez nje.

Studija u Velikoj Britaniji na uzorku od 2.104 žene otkrila je mnogo zanimljivih činjenica o uljepšavanju i važnosti kozmetike.


Osim cijene prosječne torbice koja sadrži proizvode u vrijednosti od oko 800 kuna, nešto više od polovine ispitanica, njih 52 posto otkrilo je kako nove proizvode kupuju svaka tri mjeseca.

'Izgledati dobro nije tako jeftino kako se čini, no mi uvijek potičemo ljude da traže make up koji je na popustima', rekao je Matthew Wood koji je provodio istraživanje.

Koji su nam proizvodi za uljepšavanje najdragocjeniji:
maskara
eyeliner
korektor
rumenilo
sjajilo za usne
tekući puder
ruž za usne
bronzer
sjenilo za oči
olovka za ispod očiju.