idealni za osjetljivu kožu

Besprijekorno čiste i obnavljaju kožu: 'Zaboravljeni' tonici ponovo su hit beauty rutine

08.09.2023 u 12:46

Bionic
Reading

Hidratizirajuća svojstva te sposobnost temeljitog čišćenja lica tonike svrstava među prave must-have kozmetičke proizvode

Tonik je odavno dobro poznat kozmetički proizvod koji je posljednjih godina pomalo pao u zaborav u svakodnevnoj beauty rutini. Ipak, stručnjaci tvrde da dolazi s nizom prednosti koje bi pomažu u obnovi i čistoći lica zbog kojih bi uskoro mogao vratiti svoj must-have status.

I dok je u današnje doba većina žena vrlo dobro upoznata s važnostima i svim značajkama seruma i hidratantnih krema, tonik je pao u drugi plan i postao proizvod koji ćemo lako preskočiti u drogeriji jer za njime ne vlada veliki 'hype' koji bi ga učinio vidljivijim na tržištu.

Što su tonici i čemu služe?

'U svijetu u kojem novi serumi, maske, kreme, itd. izlaze svaki dan, tonici su postali gotovo zaboravljena rutina. Međutim, iako se može činiti kao zastarjeli proizvod, oni se vraćaju na velika vrata', pojasnio je stručnjak za dermokozmetiku Eduard Senante.

Pojasnio je i svrhu tonika:

  • uspostavlja balans: 'Budući da pojedina sredstva za čišćenje nisu bila tako dobro formulirana, nerijetko poremete pH kože, a tonici je ponovno balansiraju.'
  • dubinski čist: 'Također, on nam garantira da smo dubinski uklonili svu prljavštinu i masnoće koje su lako mogle promaknuti drugim sredstvima za čišćenje.

Danas je postalo općeprihvaćeno koristiti dva proizvoda za čišćenje lica, a tonik se vraća kao savršena opcija za nanošenje nakon početnog čišćenja i prije nanošenja drugih proizvoda.

Na njihov povratak ponajviše je utjecala popularnost korejske kozmetike u kojoj imaju gotovo zvjezdani status, a razlog je jednostavan - koži daju hidrataciju i besprijekornu čistoću.

Jesu li tonici uistinu potrebni uz sve ostale proizvode?

'Ako koristite sredstva za čišćenje, serum, zaštitni faktor, i druge proizvode koji zadovoljavaju potrebe vašeg lica, nisu nužno potrebni. Ali, ako želite dati dodatni 'plus' svojoj koži, bit će sjajan dodatak skincare rutini', kaže Senante i dodaje:

'Pogodnost je što će značajno nahraniti suhu kožu te biti djelotvorni i bez visokih koncentracija, što ih čini dobrom opcijom za osobe s osjetljivom kožom. No, pripazite da kupite tonike bez alkohola te bez aktivnih sastojaka ako već koristite proizvode koji ih sadrže', zaključuje Senante.