MODNI INTERVJU

Belma Džomba: Previše smo opterećeni modom i okolinom

06.08.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Lijepa TV voditeljica Belma Džomba koja se ponovno vratila na male ekrane u RTL-ovoj emisiji 'Da pukneš', supruga bivšeg rukometnog reprezentativca Mirze Džombe, u intervjuu nam je otkrila ponešto o svojim beauty i modnim navikama, kako se odijevala kao tinejdžerica i u čemu je nikad nećemo vidjeti

Kako biste opisali svoj modni stil? Koliko ste upućeni u trendove? Što mislite o trendu povratka 90-ih, što vam se sviđa, a što ne?

Nisam sigurna da bih svoj modni stil mogla definirati jednim nazivom. Ono sto je sigurno kod njega jeste to da se nikada ne odijevam zbog drugih, vec isključivo zbog sebe. Nadalje, gotovo uvijek se vodim svojim raspoloženjem, a obzirom ono varira, isto je i s odijevanjem. Teško je ostati neinformiran u današnje vrijeme, a posebice ako se radi o temi koja vam je privlačna. Pratim trendove i situaciju na modnoj sceni, no to ne znači nužno da mi svi odgovaraju. Trend 90-ih je već neko vrijeme prisutan na modnoj sceni. Moram priznati da sam nekako najviše prihvatila trend visokih proreza koji nisu toliko vezani uz noćne izlaske, vec sam ih ukomponirala u dnevne kombinacije. Nisam bas oduševljena kričavim bojama, ali kao sto sam već rekla, po pitanju mode nisam isključiva pa ne mogu reći da nešto nikada ne bi odjenula.

Imate li neki modni promašaj koji želite zaboraviti? 

Odrastajući, svi smo prolazili kroz faze. Moje, barem prema mojoj procjeni, nikada nisu bile suviše odvažne, nego su se nekako uklapale u zadane kalupe. Gledajući unazad, sjećam se vremena kada su mi suknje bile prekratke, a štikle previsoke. Sada to definitivno ne bih ponovila.

  • +11
Belma Džomba Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL Televizija

Kako ste se vi oblačili u tinejdžerskim godinama? Jeste li i vi imali modnih ludosti? 

Nisam, bila sam poprilično dosadna. Nisam se šminkala sve do trenutka kada sam počela raditi na TV-u, kosu nisam farbala niti drastično skraćivala gotovo nikada. Odjeća mi je bila na zadnjem mjestu. Da, definitivno sam bila dosadna štreberica.

Možete li usporediti stil Riječanki sa stilom Zagrepčanki? U čemu su razlike? Tko je originalniji?

Riječanke i Zagrepčanke prvenstveno su lijepe žene, kao uostalom i sve Hrvatice. Ono što sam mogla primijetiti boraveći u Zagrebu jeste to da Zagrepčanke ipak više slijede trendove. Kod nas u Rijeci, sve je nekako opuštenije, žene su više 'svoje', usudila bih se reći.

Tko su po vama osobe s najviše stila?

Već sam nekoliko puta isticala kako sam trenutno zaljubljena u Jelenu Veljaču, Milicu Urban, Ljupku Gojić Mikić… Po meni su to osobe koje osim što u svakoj situaciji izgledaju prekrasno, zrače nekom posebno privlačnom energijom.

Koliko vam je bitan brend pri kupnji odjeće? Kupujete li online? Koje su prednosti i mane takvog šopinga? 

Ovisi o čemu je riječ. Kod cipela mi je jako bitan, kod torbi također. Suvišno je naglašavati da stvari koje kupujem moraju prvenstveno zadovoljavati moje preference, a ne biti samo određenog brenda. Što se tiče online šopinga, moram priznati da gotovo isključivo prakticiram taj način kupovine. Osim, naravno, kada smo na putovanjima. Po meni nema niti jednu manu, samo pogodnosti. Ukoliko mi se roba koju sam naručila ne sviđa ili mi ne odgovara iz bilo kojeg razloga, vrlo je jednostavno vratim.

Čije savjete najčešće poslušate kad je riječ o modi? Što kaže vaš suprug Mirza, je li vam katkad nešto sugerira?

Samo svoje. A suprug jedva sam sebi uspije sugerirati što odjenuti, tako da mene nikada ne savjetuje.

Već je neko vrijeme veliki trend modnog usklađivanja mama i kćeri? Što mislite o tome? Kako vi odijevate vaše kćerkice? Što vam je najvažnije? 

Nije mi privlačan taj trend. Oduvijek sam puštala Uni na volju što će odjenuti. Najčešće to ne sliči na nešto, ali ona je presretna, zadovoljna. A meni je to najvažnije. Pokušavam joj nekad sugerirati što odjenuti, ali njezine haljine s junacima iz dječjih filmova za sada nekako uvijek pobijede.

Jesu li se vaše beauty navike promijenile otkad ste mama? Koliko vam treba da se spremite za dnevni, a koliko za večernji izlazak?

Odavno sam shvatila da se ne mogu zauvijek oslanjati na dobre gene, te sam se počela brinuti za svoje tijelo i kožu. Naime, dosta pozornosti posvećujem prehrani, pokušavam se hraniti isključivo organski uzgojenim namirnicama te naravno vježbati. Što se tiče njege lica i kože općenito, vjerna sam Biological Recherche proizvodima. Moja beauty rutina je poslije toga dosta jednostavna. Maskara, korektor, ruž - i spremna sam.

Birthday girl and us 🎉 #already 5 😱#najljepsanasvijetu 💖

Objavu dijeli Belma Dzomba (@dzombabelma)

Koji vam se trend u šminkanju ili stiliziranju kose nikako ne sviđa? 

Volim da sve izgleda prirodno. Kako kod šminke, tako i kod frizura. Ne volim previše podloge, konturiranja, umjetne trepavice … Jednostavno, ne osjećam da bih to mogla dobro nositi. Kod kose je slična priča. Važno mi je da je kosa zdrava, čista i uvijek isfenirana.

Što nikad ne biste obukli? U čemu ste si najzgodniji?

Nikad ne reci nikada. Tko zna što ću sve odjenuti još tijekom života, a što sam smatrala užasnim. Vjerujem da se one prekratke suknje i previsoke štikle, neće tako skoro ponoviti. Najzgodnija? To vam kod mene ima veze s trenutnim raspoloženjem. U posljednje vrijeme sam najčešće u odjeći za trčanje i tenisicama.

Što radite s odjećom koju više ne nosite?

Nešto poklanjam, nešto čuvam. 

Kupujete li na sniženjima i u koje stvari po vama vrijedi investirati? 

Kupujem, naravno. Najčešće torbe i cipele, ali i sve ostalo što mi se čini kao dobra investicija.

Lagala bi da kazem da je zadnja .. 🤦🏼‍♀️ #zigman #dojilja #blackdress

Objavu dijeli Belma Dzomba (@dzombabelma)

Koje domaće dizajnere cijenite? 

Cijenim rad puno hrvatskih dizajnera, ali oduvijek sam vjerna Zigmanu. Od samih početaka divim se njegovom talentu, predanosti i trudu, koje rezultiraju najdivnijim kreacijama.

Kako vam se čini ulična moda kod nas? Što vam se sviđa, a što ne? Jesmo li previše uniformirani?

Čini mi se da smo previše opterećeni, a zato i toliko uniformirani. Opterećeni i modom i okolinom. Trendovima. Rijetko se viđaju osobe koje ne mare za trendove, a opet žive modu i nose svoj stil.

Najbolji beauty savjet koji ste čuli? 

Moja filozofija je jednostavna. Manje je više.

Volite li modne detalje i koje?

Obožavam zlatni nakit. Konavoske naušnice, šibenske botune i općenito hrvatski tradicionalni nakit, moja su trenutna opsesija.